A lúgosítás aranyszabályai
Alapinformáció: a zöldnövények és a magok lúgosítanak a fehérjék és a szénhidrát pedig savasít.
1. Hagyja el a vörös húsok fogyasztását, és csökkentse a szárnyasok és a hal mennyiségét!
2. Hagyja el a tejtermékeket, és tej helyett fogyasszon mandulatejet!
3. Találjon olyan kenyereket, amelyekben kevés élesztő van, vagy teljesen élesztőmentesek!
4. Ne fogyasszon feldolgozott élelmiszert, vagy ha igen, próbálja korlátozni ennek bevitelét!
5. Használjon napi rendszerességgel extra szűz olívaolajat, valamint hidegen préselt lenmagolajat!
6. Hagyja el a szénsavas, édes italokat, a kávét, a teát és igyon vizet!
7. Egyen sok salátát főétkezésekre!
Lúgosító ételek:
Nagyon
Szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab (nem sózott, nem pörkölt!), lúgos víz, Himalája só, tökmag, kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (nem algák!)
Közepesen
Száraz fehérbab, szójagranulátum, szójabab (mirelit), pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors, cékla, zeller, retek, gyömbér, paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, avokádó
Enyhén
lencse, szójaliszt, tofu, desztillált víz, friss fűszernövények a fűszerek többsége, olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak, kókuszolaj, avokádó olaj, tőkehalmáj-olaj, meggy, citrom, grapefruit, kókusz, éretlen zöld banán, hajdina (dara), kecsketej, mandula, fehér- és sárgarépa, köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény, karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini, articsóka, rebarbara