Csajok Magazin

Nászajándék

A nászajándékkal azt fejezzük ki, hogy osztozunk az ifjú pár örömében és ajándékunkkal szeretnénk hozzájárulni közös életük minél szebb kezdetéhez. Ha a menyasszony és a vőlegény valamilyen formában finoman jelezték, milyen ajándékoknak örülnének a legjobban, tartsuk magunkat ehhez.


A nászajándék célja, hogy ezzel is segítsük az ifjú pár életkezdését. Ugyanakkor örülünk neki, ha a kedves rokon vagy ismerős jó szívvel gondol majd ránk, valahányszor használja vagy ránéz a lakásban.

Terjedni kezd az a szokás, hogy a házaspár nászajándék listát készít még az esküvő előtt abból az ésszerű megfontolásból, hogy ne kapják meg többször is ugyanazt a nászajándékot. Bár első hallásra kicsit furcsának tűnhet, mégis egyre jellemzőbb a dolog nálunk is. Ugyanígy a nászajándék kérhető pénzben is és ekkor a pár maga dönt mire költi az összeget. Jellemzően főleg háztartási eszközöket vásárolnak legtöbben a fiataloknak, vagy lakás-ház kiegészítőket. A nászajándék átadási szokások eltérőek lehetnek. Vidéken talán jellemzőbb az esküvő napját megelőző este történő ajándékozás, de sokan az esküvő napján adják oda a nászajándékot, természetesen becsomagolva és kártyával ellátva, jelezve az ajándékozó személyt.

A meghívón vagy szóban finoman megfogalmazva utalhatnak arra is, hogy szeretnék ha az ajándékukra szánt összeget pénzben kaphatnák meg. Ennek lehet oka lehet például, hogy közös lakásra gyűjtenek és ehhez minden fillérnek hálásan örülnek vagy hogy a hosszú együtt töltött évek alatt már sok mindent beszereztek és a háztartásuk teljes.

Néhányan biztosan megkönnyebbülnek ilyenkor, hogy megmenekültek a nászajándék választás gyakran nem is olyan egyszerű feladatától, míg mások számára talán kissé kellemetlen és személytelennek tűnő, hogy pénzt adjanak ajándékba.

Pénzajándékot azonban ugyanolyan kreatívan és eredetien lehet átadni, mint bármi mást! Egy ajánlással ellátott albumba tett romantikus borítékban, egy szép pezsgős pohárkészlet poharaiba hajtogatva, virágcsokorba tűzve vagy egy kedves kis játékmaci kezébe adva már a pénz sem személytelen ajándék!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top