Csajok Magazin

Naliní Női Jóga

A jóga gyakorlatok sokféleképpen hatnak szervezetünkre. Lényünk egységes egész, amellyel a jóga szellemében egységes egészként kell is foglalkoznunk.

Amikor a jóga gyakorlatokat végezzük, hatással vagyunk az izmokra, amelyek a különféle gyakorlatok révén erősödnek és nyúlnak is. Hatunk a csontokra, amelyek a nyomás hatására szintén erősödnek. De fizikai szinten az erek, az idegek, a mirigyek, a nyirokáramlás, az emésztés, vagyis minden szervünk és szervrendszerünk edzés alá kerül. A Naliní női jóga abban sajátos, hogy finomságával, rezgéseivel, gyakorlataival fizikai és finomabb szinten is elősegíti a nőiség átélését és a nőiség-tudatosságot. A mai világ a különféle ingereivel és presszióival igyekszik elnyomni a klasszikus szerepekből fakadó női mintákat. Ma titkolni kell ha egy nő mentsruál, vagy mondjuk öregszik. Pedig ezek a világ legtermészetesebb dolgai. Ha egy nő elfordul a nőiségétől azért, hogy megfeleljen a világnak, amely körülötte van, akkor női problémáknak néz elébe. A Naliní női jóga gyakorlása visszavezet a természetes nőiséghez.

A jóga és a nőiség

A jóga órákon sok olyan gyakorlattal találkozhatsz, amelyek a különböző női problémák megoldásában segítenek. Ezek a gyakorlatok nagyon sok tekintetben fiziológiai hatásuk szempontjából hasznosak nekünk. Azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a női problémák mindig a nőiségnek a megélésében jelentkező lelki háttérre hívják fel a figyelmet, még annak ellenére is, hogy sokszor elég egyértelmű fizikai ok rejlik meg a tünetek mögött. A jóga gyakorlataival kondicionáljuk és erősítjük a medencealapi záróizmokat, foglalkozunk az intim területeket érintő betegségek megoldásával és lelki hátterével, mint amilyen pl. a meddőség, vagy az inkontinencia, ciszta, menstruációs problémák, foglalkozunk a nőiség kiteljesítésének lényegével és a női szerepekkel, a szexuális energiával, megtanuljuk a stresszoldás módszereit, valamint különböző jóga gyakorlatok segítségével növeljük a tudatosságot, amely segít megérteni önmagunkat és a világot körülöttünk.

A Naliní Női jóga oktatóképzések célja olyan át fogó gyakorlati tudást és elméleti ismereteket adni a résztvevőknek a női jógaoktatásának a területén, amellyel mind a saját életüket és saját magukat képesek fejleszteni, mind pedig megfelelően képesek legyenek felkészülni női jóga foglalkozások megtartására
Merüljön el a nyugalom tengerében, és engedje át magát egy több ezer éves kultúra érintésének! A Padma Jógastúdió átjáró egy másik, a mindennapok rohanásától elzárt világba. A minden zugból áradó pozitív energiák, a füstölők illata, a barátságos atmoszféra együtt teremtik meg a lehető legalkalmasabb környezetet testünk és szellemünk egyensúlyának helyreállításához. A jóga arra az antik bölcsességre épül, hogy a test tökéletesedése a szellem kiteljesülését hozza magával, s így személyiségünk két része egy magasabb szintű harmóniában újra egyesül. Testünk ellazul, mégis erőssé és rugalmassá válik, míg lelkünk több terhet képes elviselni, mert már el tudja érni az egyensúly tudatállapotát. Ezt az ismeretlen múltból ránk hagyományozott tudást és tapasztalatot, vagyis a jóga elméletét és gyakorlatát képzett oktatók adják át Önnek.

Stúdiónkban különböző jógafoglalkozásokon várjuk szeretettel a feltöltődni vágyókat: Hatha jóga, Naliní Női jóga, Kismama jóga, Babás jóga, Iyengar jóga, Dinamikus jóga, Pilates, Gerinctorna, Jógaoktató képzések, Jóga táborok, stb.

 

Elérhetőség:
Padma Jógastúdió
Cím: 1148 Budapest,
Bánki Donát u. 62.
Telefon: 1/220-7013
Honlap:
www.jogastudio.hu
E-mail:padma@jogastudio.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top