Csajok Magazin

Milyen padlót válasszunk a gyerekszobába?

Sokunknak gondot okoz, hogy a gyerekszobába milyen padlózatot válasszunk. Ezerféle szempontot lehet figyelembe venni. Legyen természetes, legyen könnyen tisztítható, alkalmas legyen a játékra, kevésbé karcolódjon és még sorolhatnánk.

Amikor a baba mászni kezd és elkezdi önállóan felfedezni a babaszobát akkor a csúszás-mászás során rengeteg időt tölt a padlón ezért talán legfontosabb a higiénia és a gyakori takarítás. Ha a padlóra teszünk egy szőnyeget akkor még komfortosabbá tesszük a padlót a gyerek számára.

A valódi fából készült parkettáknak, padlóburkolatoknak kiváló a hő- és hangszigetelésük. Emellett többször fel lehet újítani őket. Amennyiben fapadlót használunk a gyerekszobába, akkor érdemes környezetbarát impregnáló szerrel kezelni és akkor a parketta illesztései közt nem jut be a nedvesség. Ezzel megnöveljük a parketta élettartamát és kiömlő folyadékok sem fognak akkora gondot okozni. Ha a vízállóság a fő szempont, akkor a vízálló laminált padlót érdemes választani, hiszen rendkívül könnyű tisztán tartani és a lerakása sem igényel akkora szakértelmet mint egy tömörfa parketta esetén.

Leggyakrabban a vízálló laminált padlót rakják le gyerekszobába, hiszen sokrétű a felhasználhatósága és rendkívül jól tűri az igénybevételt. Az utóbbi években a laminált padlók minősége rengeteget fejlődött. Mára javult a karcállóságuk és bizonyos típusokat akár vizes helyiségekbe is rakhatjuk. Ezeket a magas minőségű padlóburkolatokat a gyerekszobába is alkalmazhatjuk, bírni fogják a strapát.

A laminált padlók alá rakható padlófűtés és a magas minőségű parketták közt is van szép számmal olyan, ami erre alkalmas. Azonban a padlófűtés esetén érdemes az allergiás szempontokat is figyelembe venni. A por és az allergén részecskék előszeretettel tartózkodnak 40-60 centiméteres magasságban, ezért padlófűtés használata esetén ügyeljünk a gyakori takarításra a gyerekszobában.

A mai, modern laminált padlók sokkal melegebb hatásúak mint a korai elődeik, ezért bátran használhatóak gyerek vagy babaszobában is, a karc tűrő képességük és a vízállóságuk nagy előnyt képvisel. Összességében elmondhatjuk, hogy bármilyen padlót is válasszunk, a legfontosabb a magas minőség, hiszen nagy lesz az igénybevétel. Ha odafigyelünk a megfelelő karbantartása és a tisztántartásra akkor éveket vagy több felcseperedő csemetét fog kibírni a padló.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top