Csajok Magazin

Milyen a jó iskolatáska?

Hamarosan kezdődik az iskola. Szeptember közeledtével előtérbe kerül az iskolakezdéshez szükséges eszközök vásárlása. A tolltartón és füzeteken túl nagyon fontos a jó iskolatáska kiválasztása. Fontos megnézni, milyen anyagból készült, mennyire masszív.

Bármennyire is divat az oldaltáska, ha lehet, kerüljük, mert könnyen gerincferdülése lehet, és kialakul egy féloldalas testtartás. A klasszikus hátizsák a legjobb választás, de itt is figyelembe kell venni egy pár szempontot.

Az első, és legfontosabb szempont, hogy a táska a lehető legkevesebb terhelést rója a fejlődésben lévő gerincoszlopra. Fontos szempont az is, maga a darab lehetőleg könnyű legyen, úgyis éppen elég súly kerül majd bele. Anyaga és a varrásai legyenek strapabírók, vállpántja lehetőleg jó széles és bélelt legyen, merevített hátlappal rendelkezzen, mely megkönnyíti a hordozást, és igazodik a gerinc a táskához.

Lehetőleg legyen vízhatlan, és legyen benne sok rekesz vagy zseb, lehessen benne külön részbe tenni a tízórait, nehogy baj érje a füzeteket, könyveket. És jó, ha kívülről is vannak rajta zsebek, ahová a bérletét teheti a gyermek. Csatja, cipzárja jól záródjon, ne nyíljon ki egy véletlen mozdulattól. A közlekedés biztonsága érdekében legyen rajta fényvisszaverő csík, és jó az is, ha van rajta hely a név és a cím rögzítésére.

A táska mintája sem elhanyagolható szempont. Általában szeretnék a gyerekek kedvenc rajzfilmhősüket látni a táskán. Ilyenkor a szülő, hogy örömöt szerezzen, megveszi. Azonban ha sikerül apróbb terelgetéssel meggyőzni a kisiskolást, érdemes visszafogottabb darabot választani, ami nem megy ki a divatból pár évig.

Választhatunk olyat, melynek ismert márkája van, bár azt tudja mindenki, hogy a márkás dolgok mindig többe kerülnek. Igaz, a a jó márkanév jó minőséget is kell, hogy takarjon, és nem csak egy szezont fog kibírni az az iskolatáska.

A szülőknek nagyon meg kell gondolni, hogy milyet vegyenek. Mert az anyagiakon túl a gyermek egészsége a fő szempont, de az is fontos, hogy melyikben érzi jól magát.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top