Csajok Magazin

MILUPA-Tápszereket vontak ki a forgalomból

A gyártó saját hatáskörben intézkedett a termékek visszahívásáról. A tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást vagy hányást, hasmenést okozhat. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ellenőrzi.

A forgalmazó Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. 2011. március 11.-én arról értesítette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet, hogy két termékét visszahívja.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a magyarországi forgalmazó cégnél ellenőrzést végzett. Ennek során kiderült: fogyasztói kifogás miatt vizsgálták meg a tápszereket a németországi gyártó laboratóriumában. A két termékmintában az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. Mivel a minták kifogásolhatóak voltak, ezért további – azonos időben gyártott – tápszert is megvizsgáltak, információink szerint közel 400 terméket. Több kifogásolt eredmény azonban nem született. Ennek ellenére a gyártó valamennyi olyan termékét visszahívta, amelyek a kifogásolt tápszerekkel egyidőben készültek.

A visszahívott termékek:
Milupa Komfort 1
lejárati idő: 2012.03.16. és 2012.04.21. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak

Milupa Milumil HA 1
lejárati idő: 2011.12.29. és 2012.02.24. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak, Rossmann üzletek, Auchan Magyarország Kft. üzletei

A visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező 2 termékre vonatkozik, azokat a gyártó visszaveszi és árukat megtéríti. Ennek részleteivel, illetve egyéb termékinformációval kapcsolatban a termékek csomagolásán is megtalálható (+36)80331233-as zöldszámon érdeklődhetnek az érintettek.

Ha egy tápszerben több a vitamin, illetve az ásványi anyag a megengedettnél, akkor azt a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt a gyerekek elutasíthatják. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megkezdte a forgalmazó helyeken, egészségügyi gyermek-intézményekben a kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtésének ellenőrzését.

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Forrás: www.freepress24.tv

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top