Csajok Magazin

Mikor tűnnek el a csíkszerű, tetovált szemöldökök?

A sminktetoválás hazánkban óriási népszerűségnek örvend.

Egy kívülállónak viszont sokszor fel sem tűnik, hogy a nők jelentős részének már van szemöldöktetoválása, hiszen egy szemöldöktetoválás pont attól lesz jó, hogy annak megléte mások számára fel sem tűnik.
Jogosan tesszük fel azonban a kérdést: hogyan lehetséges, hogy sok nő szemöldöke kifejezetten csúnya, csíkszerű és ezáltal gyakran visszataszító?
A régi módszerrel, azaz a satírozással készült szemöldöktetoválások sok esetben művi benyomást keltenek, nem beszélve a túl sötét, esetleg rossz formával elkészített munkákról. A fő problémájuk egyértelműen az, hogy látszanak. Ilyen esetben is van megoldás, mert a legújabb szálazott technikával megújítható és észrevehetetlenül természetessé tehető a régi szemöldöktetoválás is. – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.
Ha a forma okoz gondot
Gyakori probléma, hogy a tetovált szemöldök túl vékony, csíkszerű, túl rövid, túl hosszú, esetleg nagyon szögletes, vagy éppen túlságosan kerek formájú. Szerencsére ez orvosolható a legkönnyebben, aminek első lépése, hogy a formát minden esetben személyre szabottan kell újratervezni. A mostani trendek szerint a szemöldök tetszőlegesen megvastagítható vagy akár esztétikusabb ív adható neki. A lehetőségek ma már nagyon sokrétűek, így gyakorlatilag bárki új szemöldöktetoválást készíttethet, aki nem elégedett a jelenlegi szemöldökének formájával.
Ha a szín nem megfelelő
Általában három esetben merül fel az igény, hogy módosítsunk a szemöldöktetoválás színén:
(1) A Szemöldöktetoválás néhány év alatt kikopott vagy elszíneződött.
(2) A meglévő szín túl világos vagy éppen túl sötét.
(3) Megváltozott a hajszín, emiatt új szemöldök árnyalatra van szükség.
A szemöldök színének változtatása egy jó szakember számára nem jelent kihívást, így szinte minden helyzetre van megoldás. A koromfekete szemöldök is esztétikussá tehető megfelelő világosítással, és természetesen a kikopott, halvány szemöldökök is megszépülhetnek, visszakaphatják kívánatos színüket. Arcunkat egy szép szemöldök hihetetlenül feldobja, a rossz szemöldök viszont könnyen elcsúfítja.
A legújabb trend
A szemöldöktetoválás, pontosabban a szálazott szemöldöktetoválás manapság robbanásszerű fejlődésen megy keresztül. A szálazás azt jelenti, hogy a tetoválás során finom szemöldökszálakat tetoválunk, melyekkel az eredeti szálakat imitáljuk. Nem mindegy azonban, hogyan rendezzük el azokat a szálakat! A legújabb technika a természetes szemöldökszálak növekedési szálirányát követi, így válik a külső szemlélő számára abszolút természetessé.
A legújabb technikákkal azok szemöldöke is megszépülhet, akiknek korábbi tetoválásuk már kikopott, vagy nem elégedettek annak formájával, esetleg színével. Ma már bárkinek szép, természetes szemöldöke lehet, így sok időt spórolhat meg, és persze harmonikussá, mindig ápolttá teheti az arcát.
Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli ajaksatírozás hazai bevezetése.
Kalcsu Kati Szépségszalon
1052 Budapest, Váci utca 8. félemelet 1.
+36 (30) 743 3041

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top