Csajok Magazin

Miért ne válassz hagyományos naptejet?

A nap káros UV sugarai intenzív megterhelés a bőrünknek, főként ha mérgező anyagokkal terheljük, miközben védeni szeretnénk. Hogy is van ez? Igen, a hagyományos fényvédők legtöbbje nem biztonságos, nem tudatosan felépített formulák, különböző mértékben, de nagyon gyakran találunk benne bőrre és az egészségre káros összetevőket. Ezért érdemes körültekintően választani. A DRHAZI fényvédelem új szintre emeli a bőr védelmét és fiatalon tartását.

A részletek: miért ne válassz hagyományos naptejet

1) Hormonrendszert befolyásoló fényvédők:

A Homosalete nevű anyagról több kutatás is kimutatta, hogy befolyásolja a hormonrendszer működését, így kihathat az ösztrogén, androgén és progeszteron rendszerekre. A Homosalete-t és a többi felsorolt anyagot az Environmental Working Group elkerülésre javasolja, hasonlóképp az összes többi, hormon-rendszerre ható fényvédő anyagot is.

2) Titanium Dioxide nano

A nano részecskék áthatolnak a bőrön. A naptejekben gyakran megjelennek nano összetevők, miközben nem vagyunk tisztában teljes egészében a hatásaival. Sok aggasztó eredményű kutatás látott napvilágot erről az anyagról. A nano Titanium Dioxide-nak ismert a sejtmérgező hatása.

3) Fényre reagáló A-vitamin származék: Retinyl Palmitate

A Retinyl Palmitate megítélése sem egyértelmű. Egyetlen állatkísérlet ad okot az aggodalomra (bár a kísérlet megrendelője az Egyesült Államok kormányszerve): eszerint a fény hatására a retinyl palmitate még gyorsította is a melanomák kialakulását. Az óvatosság jegyében kerülni javasoljuk a naptejek tekintetében – inkább vásárolj ilyen anyagot nem tartalmazó naptejet!

4) Spray formátumok

Több fényvédő összetevő káros hatású, ha belélegzed, miközben bőrre kenve ártalmatlan. Nem akarunk újabb összetevő listával terhelni, ezért inkább egy egyszerű hüvelykujj szabályt javaslunk: kerüld a spray formátumot és inkább szánj pár percet a kenegetésre!

5) Egyéb káros összetevők

A naptejekben sok egyéb, más termékben is alkalmazott káros összetevő is megtalálható. Baba naptejekben sok teszt tanúsága szerint pl. a BHT különösen gyakori összetevő, de megjelenhet a parabének valamelyike is, mint tartósítószer. Kerüld ezeket az anyagokat!

Milyen egy hatékony, bőrfiatalító fényvédő?

  • segíti a bőr természetes védelmét – támogatja a barna színű melanin termelését
  • növeli a bőr UV sugárzással szembeni védelmi képességeit (sejtszintű védelem)
  • megfelelő fényvédelem (fizikai védelem)
  • visszaszorítja a bőr öregedését
  • megfelelően hidratálja és táplálja a bőrt
  • biztonságosan alkalmazható (nem tartalmaz szintetikusan előállított kémiai anyagokat, kémiai fényvédőket, tartósítószereket és illatanyagokat, illetve bőrkárosító anyagokat, mint az ásványi olajok)

A DRHAZI fényvédők úgy lettek felépítve, hogy az alapkészítmény természetes növényi olajai és kivonatai sejtszintű, a speciális biotechnológiai fényvédő komplex pedig fizikai védelmet nyújt a bőrnek. Emellett készítmények minden összetevője támogatja a bőrfunkciókat, így segítve a bőrt saját védelmi képességét helyreállítani és fiatalságát megtartani.

  1. Napozáshoz DRHAZI Fényvédő olaj 10+ reggel és délután bőrtípustól függően maximum 1 órára alkalmazzuk, hogy szép fokozatos és egyenletes barnaságot szerezzünk, és a bőrünk természetes fényvédelmét biztosítsuk
  2. Hétköznapokra DRHAZI Olajmentes fényvédő gél 30+ egy olajmentes fényvédő, mely kiváló a hétköznapokra, mert nem hagy ragadós érzést. Arcbőrre is ideális. Egy rétegben SPF30+, két rétegben alkalmazva elérhetjük az SPF50+ védelmet
  3. Strandolásra DRHAZI Fényvédő krém 50+ intenzív védelemre kiváló fényvédő, melynek fiatalító olajai erősen hidratálják, töltik és táplálják a bőrt
  4. Regenerálásra DRHAZI Hűsítő testápoló krém támogatja a természetes UV védelmet, tartósítja a barnaságot, intenzíven hidratálja, ápolja a bőrt és kiválóan kezeli a napégést és a bőrgyulladást

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top