Csajok Magazin

Mi MICSODA mini: óriási könyvélmény!

Amikor utazáshoz készülődünk Ábel fiammal, és a vonatútra pakoljuk össze a játékokat, könyveket, ő választja ki, melyiket vigyük magunkkal.

Úgy van vele, mint a kislányok a ruhával-babával-hajcsattal. Legalább olyan gondos és megfontolt a témában. (És legalább olyan sokáig tart neki a könyves procedúra, mint a lánykáknak a ruhás, mire végre eldönti, mit akar.)

A kis méretű mondókás könyvek mellett minden egyes alkalommal legalább két Mi MICSODA minit is bepakol – mit sem törődve azzal, hogy anya azt mondta, csak egyet hozhat közülük.
De kell még a Kati nénis! De, anya, még a Bencééket is! – csattan fel.
Jó, jó! – Mit tehetek, meghajtom a fejem elsőszülött gyermekem akarata előtt, és betesszük a tornás és a vásárlós minit is a pakkba.

Azok a legnépszerűbbek a sorozatban természetesen, amelyek Ábel saját kis életéről (is) szólnak. Hiszen ő is, mint minden gyerek, tornázik, és szeret velem vásárolni jönni, sőt a kertben a papáéknál ő is megcsodálja a kerti szerszámokat, és állandóan a traktort emlegeti, mint Tomi és Juli a tanyás miniben.

Aztán amikor elindul velünk a vonat, nekiállunk lapozgatni, hol ő mesél, hol én – már másfél éves kora óta ismeri a Mi MICSODA mini sorozatot, persze hogy ma már ő gombolyítja tovább a történet fonalát. Ezek a könyvek – jól látható – hosszú távú befektetésnek is alkalmasak. Még a 3-4 éves ovis gyerekek is megtalálják bennük a kedvükre való figurát, történetet, érdekes információt.

Egyszer csak a fejéhez kap ez a kis kópé, és az állatkertest akarja. Na de az nincs itt!
De a flamingósat! – követeli. (Valahogy leszerelem, nem egyszerű, de azt most tényleg nem hoztuk el.)

Először ebből a kötetből ismerte meg azokat az állatokat, amelyek az állatkertekben élnek, azóta szerencsére már élőben is többször megismerkedhetett velük, de ettől függetlenül az állatkertes könyvhöz is előszeretettel nyúl otthon. Mint ahogy sok építkezést is látott már testközelből a valóságban is – bárhol járunk is, hatalmas markoló gépekkel és dömperekkel találkozunk úton-útfélen, nem csoda, ha a gyermekem szájtátva bámulja az építkezéses miniben, micsoda hatalmas gépek dolgoznak a házak és utak közelében.

A 2-4 éveseknek szóló Mi MICSODA mini sorozat azonkívül, hogy felhőtlen szórakozást nyújt, még a felelősségteljes magatartásra is buzdítja-tanítja a piciket – természetesen a saját nyelvükön: a felelős állattartásra a kisnyuszis miniben, a szelektív hulladékgyűjtésre a kukásautós könyv hasábjain hívja fel a figyelmet.

A két legújabb mini pedig épp ezen a nyáron hódítja meg a kisovisok szívét: az autószerelős téma fiúkat és lányokat egyaránt levesz a lábáról, az ovisok pedig saját hétköznapjaikat láthatják viszont az óvodát bemutató kötetben. Óriási élmény a saját mini-történeteinket olvasni!
Bencze Mariann

 Mi MICSODA mini sorozat:

Tessloff Babilon Kiadó
14 színes oldal, puha fedelű kötés
1990 Ft

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top