Csajok Magazin

Mi alapján válasszunk megfelelő fürdőruhát?

Itt az új fürdőruha szezon, és érdemes válogatni a friss darabok között.

Az idei kollekciók egyaránt kínálnak izgalmas egyrészeseket és bikiniket. 
Amikor választunk, nemcsak arra érdemes figyelni, hogy mennyire trendi az adott fürdőruha, és mennyire tetszik nekünk, a döntő az, hogy illik-e az alkatunkhoz.
Ha ismerjük az erősségeinket, ha tudjuk, milyenek az arányaink, akkor először is egy számunkra megfelelő szabású fürdőruhát érdemes keresni.
Az első lépés tehát, hogy ismerjük a saját alkatunkat. Ennek ismeretében akár online, a képernyőről is kiválaszthatjuk a tökéletes fürdőruhát, mivel tudni fogjuk, mi áll jól. Otthon kényelmesen felpróbálhatjuk, akár több napunk is van arra, hogy döntsünk róla, és ha nem tetszik, visszaküldhetjük.
Kinek áll jól az egyberészes fürdőruha?
Gyakorlatilag mindenkinek, mivel ez – akárcsak a body – remekül formál, és minden alkatra megtalálható a megfelelő fazon.
Ha túlsúlyosak vagyunk, ha hasi részen párnácskákkal rendelkezünk, azon több módon is segíthet a fürdőruha. A tankini, a toppal egybeépített fürdőruha jótékony elfedi a pocakot, nem feszül rá, mint a klasszikus fürdőruha.
A karcsúsító mintázat, például az oldalvonalon hosszában végigfutó csík, vagy a sötétebb szín is módot ad némi optikai csalásra.
Ha inkább a mellrészre terelnénk a figyelmet, egy dekoltált darab erre tökéletes. Kerüljük a trükkösen kivágott darabokat, ha teltek vagyunk; és bármennyire is csábítónak érezzük, hogy takargassuk magunkat, a franciabugyi fazon nem a plus size típusoknak áll a legjobban, hanem a sportos alkatú nőknek.
Aki túl vékonynak tartja magát, az kipróbálhatja többek közt a mell részen szivacsbetét bélést, esetleg a push up-ot, vagy a furfangos, direkt kis cicikre kitalált balconette fazont. 
A ráncolással, fodrokkal feltuningolt mellrészű típusok, a nagy minták – többek közt a matrózcsíkozás – szintén előnyösek mindazoknak, akik azért ódzkodnak az egyberésztől, mert ‘ellaposít’. A mellmagasságban levő vízszintes csíkozás szintén dob a mellméretünkön.
Pár tipp bikinihez
A bikinik esetében hasonló ‘irányelveket’ kell követni, mint az egyrészeseknél.
A kis keblekkel megáldottaknak érdemes hangsúlyos mintájú, fodrozott, ráncolt, és szivacsbetétes felsőrészt választaniuk.
A csőtop megoldások mind egyberészesnél, mind bikininél a kicsi vagy átlagos méretűeknek állnak jól. A háromszög formájú bikinifelsők szintén inkább a ‘normál’, vagy annál vékonyabb hölgyeknek ajánlottak, mint a telteknek.
A dúsabb dekoltázsúaknál fontos a jó megtámasztás, a vastag pánt, és kevésbé érdemes erős színekkel, hangsúlyos mintákkal tovább erősíteniük ezt a testtájat.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top