Csajok Magazin

Marseille szappan, a francia nők titka

Valószínűleg már Neked is feltűnt, hogy időnként megjelenik egy csodatermék, amely „all in one” megoldást nyújt számos helyzetben. Ám ezek között akad olyan is, amely bár nálunk eddig ismeretlen volt, a világ más táján évszázados hagyománnyal rendelkezik. Ilyen a Marseille szappan is, amelyet most a 7scents (link: https://www.7scents.hu/) segítségével mutatunk be Nektek!

A Marseille szappan ezer éves múltra tekint vissza, az ősi Szíriában készítették először, innen indult a recept hódító útjára. Keleti kereskedőknek köszönhetően jutott el Európába, és a franciáknál lelt otthonra – úgy tűnik, a francia nőknek már akkor is jó érzékük volt a kozmetikumokhoz. Az 1600-as években Marseilles már szappannagyhatalom volt, olyannyira, hogy le is védették a Marseille szappan receptjét és készítési módját. A Marius Fabre Marseille szappan például már 120 éve tündököl töretlenül, generációkon át örökítve a szappankészítés fortélyait.

Miben különleges a Marseille szappan?

Üstben főzik, kizárólag növényi olajokból. A Marseille szappan (link: https://www.7scents.hu/) olajtartalma legalább 72%, és ez főleg olívaolajat jelent. Nem tartalmaz illatanyagot, színezéket, tartósítószert és egyéb mesterséges anyagokat. Ha bármilyen vegyszert, adalékanyagot látsz feltüntetve egy olyan szappanon, amelyet Marseille szappanként próbálnak eladni Neked, akkor ne dőlj be neki!

Természetes, prémium összetevőinek köszönhetően gyengéd, tiszta és természeténél fogva antibakteriális szappan, így kiválóan gondoskodik a bőrről. Használhatod tisztálkodó szappanként, samponként vagy borotvaszappanként is, nem okoz semmilyen irritációt vagy allergiát. Segít enyhíteni az ekcémát és a pikkelysömört, emellett problémás, érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlott.

A jó Marseille szappant a külleme, és jellegzetes, kissé olajos garázsra emlékeztető illata is elárulja. Különleges illatát a benne lévő tiszta, növényi olajok magyarázzák, rusztikus tömbje pedig a kézműves munka bizonyítéka. Tényleg valódi csoda, sokaknak szerelem első használatra, így ha egy mód van rá, Te se hagyd ki ezt az élményt!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top