Csajok Magazin

Mandulaolajos fejbőrápolás

A különböző olajos magvak fogyasztása által nemcsak az idegszövetet és az agyat tápláljuk, hanem a belőlük kipréselt olaj, fejbőrbetegségek és hajhullás esetén külsőleg is hatásosak.

Ilyen többek között a mandulaolaj is, amit a „legelőkelőbb” növényi olajok egyikeként tartanak számon. Nem véletlen, hogy a legkülönfélébb bőrápoló-, hajápoló kozmetikumok közkedvelt alapanyagául szolgál. Sokan nem feltétlenül hajkoronájuk rendbetétele végett járnak fodrászhoz, hanem azért is, hogy egy kiadós fejmasszázsban részesüljenek. A fejmasszázs nemcsak serkentő vagy éppen lazító hatással bír, hanem – a fejbőr problémájának függvényében – hatásos kezelési módként is szolgálhat. Számos kísérlet igazolja, hogy a mandulaolajos fejbőrmasszázs által megállítható a hajhullás.

Szakértők szerint a legenyhébb hajhullástól a kopaszodásig hathatós eredmény érhető el. Annak érdekében, hogy a kúra valóban eredményes legyen, a mandulaolajos fejbőrmasszázst ajánlott napi három alkalommal alkalmazni, ezért a munkanapok helyett erre leginkább a hétvége alkalmas. A hétköznapok alkalmával pedig a fejbőrt ápoljuk mandulaolaj és céklalé keverékével: 30 percig hagyjuk hatni, majd alaposan masszírozzuk át a fejbőrt és öblítsük le. A mandulaolajos fejbőrápolás kúráját évente négy-öt alkalommal ajánlott véghezvinni, néhány kezelés után észlelhető, hogy a hajzat dúsabbá válik.

Forrás: www.impulzus.ro

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top