Csajok Magazin

LUNCH TIME SURGERY

Az ebédidő mindenkinek jár, Te döntöd el, mit kezdesz vele! Töltheted falatozással, kisétálhatsz a szabadba felfrissülni, vagy megszépülhetsz mindössze egyetlen óra alatt. Most bemutatjuk a legnépszerűbb kezeléseket!

Kérdéseink megválaszolásában dr. Békés Annamária volt segítségünkre, aki az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrumban végzi az arcszépítő beavatkozásokat.

Mindnyájan ismerünk olyan nőket, akik fölött mintha megállt volna az idő: most is úgy néznek ki, sőt, esetleg még jobban is, mint évekkel ezelőtt. Hiába állítják, ennek nem kizárólag a jó genetika az oka! A gének ugyan sokat számítanak, ám a kortalan szépség titkát az esztétikai bőrgyógyászat kezelési őrzik.

Az esztétikai bőrgyógyászatban, ahogy egyébként a plasztikai sebészetben is, a trend egyértelműen az arcformálás irányába halad. Ha ugyanis csak egyetlen ráncot töltenek fel, attól a páciens még nem nyeri vissza fiatalos megjelenését. Ezért ma már több dimenziót figyelembe véve kell az orvosnak dolgozni: a bőr megújítása és kisimítása mellett az idő előre haladtával megereszkedő arcvonások megemelése is kulcsfontosságú a harmonikus összhatás elérése érdekében.

Vendégeink körében alapvetően három esztétikai kezelés örvend kiemelten nagy népszerűségnek: a hyaluronsavas ráncfeltöltés, a botox kezelés és a finomszálas arckontúrozás. Az alábbiakban ezekről a beavatkozásokról, a bőr megfiatalításához jelentősen hozzájáruló eljárásokról lesz röviden szó.

A hyaluonsavat a bőrgyógyászat használta első ízben ráncok kezelésére és az ajkak teltebbé varázsolására. Az elnevezés megtévesztő: egyáltalán nem „savról” van ugyanis szó, hanem a bőr kötőszövetében megtalálható természetes anyagról, amely sejtszinten felelős a bőr rugalmasságáért, ráncmentességéért és ragyogásáért. Ugyanezt a tiszta, gélszerű anyagot fecskendezi az orvos a hyaluronsavas kezelés során a kötőszövetbe, melynek köszönhetően a bőr megemelkedik, látványosan kisimul, az arc pedig azonnal friss és üde, fiatalos megjelenést kap.

{„subsource”:”done_button”,”uid”:”DD554DEC-CA95-42FF-A950-6639E40BD26D_1608585280715″,”source”:”other”,”origin”:”unknown”,”source_sid”:”DD554DEC-CA95-42FF-A950-6639E40BD26D_1608585333950″}

A ránckezelés másik, igen hatékony módszere a botox kezelés. A készítményt az orvos azokba az arcizmokba adja, amelyek a homlok, a szemöldökök közötti terület, a száj körüli vékonyabb, illetve az orrszárnyak mélyebb barázdáinak kialakulásában – a normál emberi mimikának köszönhetően –közreműködnek. A botox blokkolja egyes mimikai izmok működését, így a kellemetlen ráncok kisimulnak, mélységük csökken, a páciensnek azonban megmarad a természetes arcjátéka. Sokan alaptalanul tartanak ettől a kezelőanyagtól, ezért fontos tudni, hogy mindig higított és legyengített formában kerül beadásra, így a szervezetre semmiféle negatív hatással nincsen, előnyei viszont óriásiak.

A harmadik nem invazív (azaz sebészi beavatkozást nem igénylő) lehetőség a bioszálas arcfiatalítás. Az eljárás során az orvos a bőr megfelelő rétegébe bioaktív, teljes egészében felszívódó fonalakat juttat különböző hosszúságú tűk segítségével, amelyek segítségével szó szerint megemeli, kifeszesíti a bőrt. A bioszálak a beavatkozás után is hónapokon át „dolgoznak”: hihetetlen intenzitással fokozzák a kollagéntermelést, javítják a mikrokeringést, elősegítik a bőr természetes megújhodását, regenerálódását.

Az imént ismertetett bőrfiatalító eljárások szuper hatékonyak és igen gyorsan kivitelezhetők: a hyaluronsavas kezelés 15-30 percet, a botox beadása 15 percet, a finomszálas kontúrozás maximum egy órát vesz igénybe.

A kezelésekre minden esetben a létező legvékonyabb tűk és lidocain vagy krémes érzéstelenítő alkalmazása mellett kerül sor, így a páciensek számára minimális kellemetlenséget okoznak. Ugyanakkor a hatás igencsak tartós: a hyaluronsavas kezelések esetében fél-egy évig, a botox esetében fél évig, a bioszálas arcemelés esetében pedig garantáltan másfél-két évig nem kell a kezelés ismétlésére gondolni. De igen, a kezelések ismételhetők, és jó hír, hogy minél többször ismétli őket a páciens, a hatásfok annál jobb, és az eredmény is annál tartósabb!

A mellékhatások szerencsére egészen minimálisak: a kezelések után bőrpír, feszítő érzés, duzzanat alakulhat ki, de megfelelő hűtés után ezek gyorsan elmúlnak. Allergiás reakciók szinte egyáltalán nincsenek és későbbi szövődményekre sem kell számítani. A kezelt területre már másnap rá lehet sminkelni, a páciens pedig azonnal élvezheti új, megfiatalodott megjelenését és bezsebelheti az elismerő pillantásokat, gratulációkat.

Fontos hangsúlyozni, hogy az itt ismertetett kezelések ugyan teljesen biztonságosak, de a hyaluronsav és a botox beadását, valamint a bioszálas arcfiatalítást kizárólag orvos végezheti!

Ha szeretné Ön is visszanyerni bőre rugalmasságát, szépségét, ha szeretne úgy megfiatalodni, hogy ezzel önbizalmát is visszanyeri, várjuk szeretettel az IdealMed Orvos-Esztétikai centrumban!

 

További információk: www.idealmed.hu

 

 

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top