Csajok Magazin

Lila garbó és sípoló sündísznó a fa alatt

– Bármilyen karácsonyi ajándéknak örülünk? –

Az Olcsóbbat.hu árösszehasonlító portál közel 1 300 fő részvételével készült kutatásából kiderült, a válaszadók közel egynegyede csak ritkán, vagy soha nem olyan ajándékot kap, amit igazán szeretne. A kutatás második szakaszában megkérdezett internetes vásárlók szerint a zokni már annyira unalmas, hogy a legextrémebb ajándéktárgyak között is szerepel. A weboldal statisztikái pedig azt mutatják, hogy leginkább azok tanácstalanok, akik a férjüknek keresnek ajándékot. Az interneten vásárlók dolgát ugyanakkor megkönnyíti, hogy tudatosan és személyre szabottan kereshetnek tippeket, miközben nem csak az árat, de a sorban állást és cipekedést is megspórolhatják.

Mindazok, akik idén személyre szabottan szeretnénk kiválasztani a megfelelő ajándékot,  az Olcsóbbat.hu portálon 19 kategóriában keresgélhetnek; ezek között még a házi kedvencek és az anyósok is helyet kaptak. Az oldal statisztikái szerint az interneten vásárlók közül legtöbben arra kíváncsiak, milyen ajándéknak örülne házastársunk. A rangsort a férjek vezetik – legtöbben a részükre keresnek tippeket, vagy vásárolnak online –, míg a tinik és ovisok a feleségekkel osztoznak a második és harmadik helyen.
Népszerű ajándékok férjnek a praktikus, fogkefét és alvómaszkot is rejtő utazókészlet vagy a masszázsülés, feleségnek a Swarovski kristályokkal kirakott gyűrű és gyermekeknek a mágneskönyv – derült ki az Olcsóbbat.hu árösszehasonlító portál forgalmi adataiból. Gyerekeknek szintén jól fogy a teknőc mintás, csuklóra erősíthető azonosító karszalag, amelyre felírható a nevük arra az esetre, ha elkallódnának. Barátnőknek felkapott a cicás kép, amit a képkarcolás módszerével maguk készíthetnek el. A házi kedvenceknek a legmenőbb meglepetés a kutyaodú, míg a hámot vagy a sípoló sündisznót nem tartják jó ötletnek a gazdik. Anyósnak legkeresettebb a minden oldalról mutatós fotókocka képkeret, sok szerencsés nagypapa pedig klasszikus hordozható rádiót kap majd. De vajon mindenki örül az ajándéknak?

Ajándék legek: a legunalmasabb és a legextrémebb
Meglepő módon a zokni nem csak az unalmas, de az extrém kategóriában is vezeti a listát – derült ki a kutatás második részében beérkezett egyéni válaszokból. Ezek szerint a zokni annyira unalmasnak számít, hogy az már extrém. Legalábbis a kétbetűs tusfürdőt, a lila garbót, de még a fénymásolt könyvet is simán maga mögé utasítja.
Az Olcsóbbat.hu látogatói szintén az extrém ajándékok között sorolták fel a csípős paprikás szappant vagy – télen – a rollert, ezek ajándékozását azonban nem javasoljuk senkinek. Ezzel szemben egy ló vagy egy pingvines öngyújtó garantáltan nagy meglepetést kelt – a válaszadók ezekről számoltak be az eddigi legextrémebb karácsonyi ajándékok között.

A karácsonyi szezon nagy dilemmáit és csalódásait persze legkönnyebb lenne megelőzni, ha a megajándékozni kívánt családtag maga adna tippeket, mit látna szívesen a fa alatt.
Az Olcsóbbat.hu felméréséből azonban kiderült, hogy a családtagoktól, ismerősöktől nem számíthatunk segítségre. Megközelítőleg minden második válaszadó (56,4 %) soha nem könnyítette még meg a másik választását és mindössze 9 %-uk ad tippeket, milyen ajándéknak örülne idén karácsonykor. Így az sem meglepetés, hogy a válaszadók több mint egynegyede csak ritkán, vagy soha nem olyan ajándékot kap, amit igazán szeretne.
A kutatásban résztvevő közel 1 300 fő több mint 70 %-a viszont elégedett lehet, ők kizárólag vagy legalább többségében olyan ajándékokat kapnak, aminek örülnek.

Mit tehetünk, hogy saját családtagjaink, rokonaink és barátaink is a szerencsés többségbe tartozzanak?
Érdemes olyan online megoldást választanunk, amely megkönnyíti a választást. Az Olcsóbbat.hu Kiskarácsony oldalán – akár a keretösszeg megadásával együtt – külön rákereshetünk az egy-egy családtagra szabott ideális ajánlatokra.
A portálon inspiráló tippeket is olvashatunk, melyek a top ajándék ötletek férfiaknak, nőknek, vagy épp gyermekeknek, és melyek a legjobb tippek 3000 Ft alatt.
Az oldal árösszehasonlító funkciójának akkor is hasznát vehetjük, ha már van ötletünk, mit vásárolnánk. A webshopok véleménye alapján a tablet lesz az igazi slágertermék, amelyet további elektronikai termékek, az okostelefonok és laptopok, notebookok követnek majd – hasonló ajándékoknál különösen érdemes az interneten összehasonlítani a paramétereket és árakat.

Azt szintén érdemes végiggondolnunk, mennyi időt és fáradtságot spórolhatunk meg, ha online vásárolunk ajándékot. Bolyongás a bevásárlóközpontban, sorban állás, cipekedés – az Olcsóbbat.hu filmje bemutatja, milyen – hősies, de gyakran felesleges – áldozatokra vagyunk képesek családtagjainkért:
http://youtu.be/uKP8-WbE_lw

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top