Csajok Magazin

Legyen zökkenőmentes, még boldogabb a karácsony

Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig: Biztos, hogy a karácsonynak az ajándékokról és a stresszes előkészületekről kell szólnia? Törekedjünk inkább arra, hogy minél több időt töltsünk a szeretteinkkel és éljük át együtt az ünnepek meghitt hangulatát. Ebben az időszakban az utazás elkerülhetetlen, és a megnövekedett forgalom elég sok feszültéget tartogat. Íme néhány tanács, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy ne zökkenjünk ki az ünnepi hangulatból.

Vásárlás, rohanás, dugók és a több hetes karácsonyra való készülődést követően az ünnepek egy szempillantás alatt elillannak, majd azon kapjuk magunkat, hogy már megint január van, mi pedig ugyanolyan fáradtak vagyunk, mint az év végén. Azért, hogy idén ez ne így történjen, iktassunk be az ünnepekre a szokásos családi látogatások mellett egy hosszabb vagy nagyobb utazást. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtött olyan utazási ötleteket, valamint úticélokat, amikkel még varázslatosabbá tehetjük az ünnepi időszakot:

  • Karácsony előtt hatalmas a forgalom a boltok és bevásárlóközpontok környékén. Kíméljük meg magunkat a tömegtől és menjünk közvetlenül nyitásra oda a boltokba. Azok, akik nem ragaszkodnak a személyes vásárláshoz, már mindent meg tudnak rendelni online és órákon át tartó vásárlás helyett otthon hangolódhatnak az ünnepekre.
  • Ne idegeskedjünk azon, ha nem érnünk oda valahova időben. Az év végén mindenki fáradt és nehezebben indulunk útnak. Inkább ígérjük magunkat későbbre, hogy mindenki nyugodtan el tudjon készülni.
  • A családi látogatásokra készítsünk listát azokról a dolgokról, amiket magunkkal szeretnénk vinni, így biztosan semmi nem marad otthon.
  • Ne vezessünk fáradtan! Inkább aludjunk ott szeretteinknél és induljunk útnak másnap reggel, ahelyett hogy sötétben és fáradtan ülnénk a volán mögé.
  • Törekedjünk a kényelmes és biztonságos utazásra. Az utasteret ne rakjuk tele ajándékokkal és csomagokkal, mert az balesetveszélyes.
  • Gondoljuk előre végig a legoptimálisabb utazási lehetőségeket. Ha elutazik valahova a család, lehet, hogy érdemes egy kisbuszt bérelni és nem több autóval menni. Illetve akkor is célszerű az autókölcsönzést választani, ha az ünnepek alatt nem szeretnénk vonattal vagy busszal bejárni az országot. Autókölcsönzők flottájából kiválaszthatjuk az igényeinknek legmegfelelőbb gépjárművet.

Az év végéhez közeledve igazi felüdülés lehet, ha az ünnepek alatt vagy között elutazunk valahova a családdal vagy barátainkkal. Ilyenkor érdemes olyan helyet választani, ami néhány óra utazással megközelíthető. A csapatos utazások során érdemes előre megbeszélni, hogy ki milyen finomságokkal készül, hogy ne legyen gondunk az étkezésekkel, vagy amennyiben tehetjük, válasszunk olyan helyet, ahol biztosítják az ellátást. Az év végi utazásokat érdemes előre lefoglalni, de ha ezt nem tettük meg, sok last minute ajánlatból is válogathatunk. Mivel csekély esély van arra, hogy fehér karácsonyunk lesz, érdemes olyan helyre utazni, ahol láthatunk havat. Szerencsére néhány óra autózással a szomszéd országokban idilli célpontokat érhetünk el, ahol nagy eséllyel a téli sportok kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. Amennyiben pedig országhatáron belül maradnánk, Galya-tető, Zemplén, Dobogókő tökéletes úti cél lehet, és ha szerencsénk van, még szánkózhatunk is.

Legyen bármennyire is mozgalmas az ünnepi időszak, törekedjünk arra, hogy átéljük a szeretteinkkel töltött időt és csodálatos élményekkel zárjuk az évet!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top