Csajok Magazin

Légy sugárzóan szép és ellenállhatatlan nyáron is!

Tudnivalók és tippek a hidratáláshoz az Eucerin®-től

Élettelen, rugalmatlan és fakó a bőröd? Úgy érzed, hogy emiatt szürke vagy és észrevétlen, netán félsz, hogy emiatt takargatnod kell majd magad a nyári forróságban? Most még nem késő ezen változtatnod! A megoldás az arc és a test megfelelő hidratálása, amelyhez az Eucerin®, a bőrápolás szakértője, ad hasznos tippeket és ajánl egy Nobel-díjas kutatás alapján kifejlesztett termékcsaládot, az AQUAporin ACTIVE arc- és testápolókat.

Az egészséges közérzethez elengedhetetlen bőrünk megfelelő ápolása. A napsugárzás, a dohányfüst, a szél, a hideg és a stressz is közrejátszik abban, hogy bőrünk dehidratálttá váljon. A bőr az egész napos igénybevétel során sok nedvességet veszít, melyet pótolni kell. Az Eucerin® azonban megtalálta a kulcsot a megfelelően hidratált, egészségtől ragyogó bőrhöz. Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE termékcsalád a bőr saját hidratációs hálózatának a serkentésével segíti a bőr optimális hidratáltságának elérését.

Az arc- és testápolók aktív összetevőinek köszönhetően lehetséges a bőrben lévő vízszállító csatornák, az aquaporinok, aktiválása. Ezeken a csatornákon keresztül jut el a víz, a glicerin és más kisebb molekulák a sejt mélyebb, epidermális rétegeibe. Minél magasabb ezeknek a vízszállító csatornáknak a száma, annál több víz juthat el sejtről sejtre, egyre mélyebbre a bőrben.

Áttörő felfedezés – aquaporin: a víz útja a sejtekbe
A testünket kb. 100 milliárd sejt alkotja. A sejtek közötti víz áramlásához elengedhetetlen a megfelelő nyomás. A tudósok már mintegy 100 éve felfedezték, hogy a víz a sejtmembránon keresztül képes terjedni. De azt nem tudták megmagyarázni, hogy mitől képes ilyen gyors mozgásra a sejteken keresztül. Ez a kérdés hosszú időn keresztül, egészen pontosan 1988-ig, a biokémia egyik megválaszolatlan kérdése maradt. Ekkor sikerült Peter Agre, amerikai molekuláris biológusnak feltérképeznie egy addig ismeretlen fehérjét, amely a sejtmembránban található. További intenzív kutatómunka eredményeként kiderült, hogy ezek a molekulák olyan pórust alkotnak, mely képes a vizet sejtről sejtre szállítani. Így tehát sikerült az első vízszállító csatornát, az aqauporin-1-t azonosítani, melyért Agre 2003-ban kémiai Nobel-díjat kapott. Az Eucerin® ezt a Nobel-díjas felfedezést vette alapul, és éveken át tartó kutatások után kifejlesztette az AQUAporin ACTIVE termékcsaládot.

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

További hasznos információk a
www.eucerin.hu
oldalon találhatóak.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top