Csajok Magazin

Láthatatlan Kiállítás – ahol az érzékeid vezetnek

Nem véletlen, hogy ha relaxálni, pihenni szeretnénk, első lépésként behunyjuk a szemünket és csendre vágyunk.  Ha azt mondjuk, csend, arra gondolunk, hogy nem ér minket audiós inger – vagy csak kevés. Azonban létezik másfajta csend is – a vizuális csend – amikor nem látunk semmit, amikor vakok vagyunk, amikor a Láthatatlan Kiállításon járunk.

Furcsa, újszerű érzés egy időre megszabadulni a vizuális „zajtól”. Csak formája, tapintása, illata, állaga, és térbeli elhelyezkedése van mindennek. Amit éppen nem tapintunk és nem hallunk az nincs is. Kiürül a tér, minden felesleges dolog eltűnik, ami a figyelmünket elterelhetné.

Megváltoznak az emberek is… Nem számít, hogy szőke vagy barna, magas, alacsony, jól öltözött vagy kevésbé, piros esetleg rózsaszín táskája van, van-e szemüvege, netán valami bőrhibája. Ezek nem léteznek. Van hangja és érintése.

Furcsa?

Idegen?

Esetleg természetes?

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed?

A Láthatatlan Kiállítás egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Ha eljössz, Te is megértheted, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid. Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztathatja az életed, az eddigi gondolkodásodat… A láthatatlan utazás speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. Különböző élethelyzeteket mutatunk be, ahol megtapasztalhatod, hogyan kell közlekedned a városi forgatagban, hogyan fizethetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez…

Láttál már beszélő számítógépet vagy okostelefont?

Használtál már Braille írógépet?

Engedd, hogy megmutassuk, hogyan változik meg a világ körülötted és hogyan változol benne Te magad is!

A Láthatatlan Kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

A Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában és Varsóban is várja az érdeklődőket!

www.lathatatlan.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top