Csajok Magazin

Kozmix karácsony

Lala disznót vág, Hozsóék elbújnak a világ elől.

Mit terveztek karácsonyra?
Lala: Óriási családi körben zajlik a karácsony. Amúgy három részre szakadt a család és ez az egyetlen olyan ünnep, amikor mindenkit láthatunk. Az elmúlt hat évben lett igazán érdekes a karácsony, mióta a kisfiam megszületett. Ültettem egy fenyőfát a születésekor, ami most már elég szépen gyarapodik. Előtte is mániám volt, minden évben ültettem, de ez az első ami meg is maradt. Karácsonykor ellátogatunk Hódmezővásárhelyre, ahol a kedvenc, tradicionális karácsonyi ételeinket esszük.
Hozsó: bár van egy csodásan felszerelt konyhánk, mi még egy sima hétköznapon sem főzünk. Karácsonykor az anyósom által készített, hagyományos karácsonyi ételek kerülnek az asztalra.

Hogy telik a karácsony este?
Lala: Nálunk a zene mindig jelen volt. Amikor még édesapám élt, ő ült a zongoránál mi pedig énekeltünk. Mióta ő nincs velünk, én vettem át a helyét a zongoránál, énekelünk aztán játszunk, beszélgetünk. A kisfiamnak van igazán szép karácsonya, hiszen neki legalább négyszer jön a Jézuska.
Hozsó: nagy családi körben ünneplünk, bár idén azt tervezzük, hogy elbújunk picit a világ elől és elutazunk valahova.

Milyen zenék vannak jelen nálatok ilyenkor?
Lala: Édesapám nyomdokain járva minden karácsonykor előveszem a kottáit és klasszikus karácsonyi dalokat énekelünk. Ahogy egyre belemelegedünk az estébe úgy a tradicionális karácsonyi daloktól haladva hajnalra eljutunk egy komplett DJ szettig. Ilyenkor mindenkiben feltörnek az emlékek, mosolygunk, ki-ki a kedvenc dalánál. Az idei év legkülönlegesebb része egy klasszikus disznóvágás lesz, ahol komoly hangulatra számítunk. Érdekes módon minél idősebb vagyok, egyre inkább igényem van az egyszerű, vidéki dolgokra, hangulatra.
Hozsó: Én ilyen disznóvágós izgalmakkal nem szolgálhatok. Nálunk a karácsony – Lalához hasonlóan – főleg a gyerekről és a gyereknek szól. Együtt a család, és ez a lényeg.

A szilvesztert hol töltitek?
Ha nem állunk színpadon, akkor nincs terv. 28-án fellépünk a Nagy Retro Partyn – ez biztos. A szilveszter az mindig spontán, de ebből kerekednek a legnagyobb bulik.

Van valami tanácsod az olvasóknak karácsonyra?
Lala: Oltsák el az adventi koszorún a gyertyát! Néhány éve majdnem sikerült így felgyújtanom a lakást. Az asztal közepe már teljesen kiégett, amikor beléptem a lakásba. Nem sok hiányzott…
Hozsó: Hagyják, hogy a feleségük szervezze a ünnepi teendőket. De ami a legfontosabb: segítsünk ha tudunk. Mi például az Újlaki Karácsonyi Vásár jótékonysági akciójában vettük a fenyőfát,  ahol minden megvásárolt fa után egy másikat ajándékoznak a rászorulóknak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top