Csajok Magazin

Környezettudatosságra oktatták a gyerekeket Kékkúton

200 kisiskolás vett részt az interaktív foglalkozásokon – Március 22-én, a Víz Világnapján 14.000 kisdiák ünnepelte világszerte a Víz Világnapját a Nestlé Waters és a WET Projekt szervezésében.

Magyarországon a Kékkúti Ásványvíz Zrt. játékos, interaktív oktató napot tartott, ahol 200 kisdiák mellett elismert „vizes” sportolók, valamint Bakos Piroska EU elnökségi szóvivő is részt vett. A diákok húsz évvel későbbi önmaguknak is üzentek a víztakarékosságról.

24 ország mintegy 14.000 kisdiákja vett részt idén az interaktív Víz Világnapi programokon a Nestlé Waters és a WET Projekt szervezésében. A WET egy nemzetközi, nonprofit szervezet, amely a gyermekek, a szülők és a tanárok figyelmét hívja fel a vízzel kapcsolatos problémákra. A WET projekt 2001. óta élvezi a Nestlé Waters támogatását.

Hazánkban a Kékkúti Ásványvíz Zrt. – a Nestlé Waters leányvállalata – a WET Projekttel együttműködve kétszáz kisdiáknak tartott játékos oktató napot a víz körforgásáról, valamint a Földön rendelkezésünkre álló édes- és ivóvízkészletekről. A kékkúti eseményen a diákok mellett részt vettek a vízilabda válogatott képviselői; így a vetélkedőkön Biros Péter, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert és Valkai Ágnes is köszöntötte a gyerekeket. A víz fontosságáról pedig Mike Róbert és Tóth Márton kenu páros beszélt az iskolásoknak.

A gyermekek a húsz évvel későbbi önmaguknak, de egyúttal a jövő generációjának is megfogalmaztak üzeneteket a víztakarékossággal kapcsolatban. „Bevallom, nagyon örülök, hogy „vizes kérdésekben” semmit nem akartak megúszni a csapatok, ráadásul eleve sok hasznos információval rendelkeztek a gyerekek; például azt, hogy az emberi test közel ¾-e víz, szinte mindenki tudta! Az iskolások a Víz Világnapi rendezvény játékainak során a vízfelhasználási problémákra konkrét megoldásokat, tippeket is kaptak tőlünk. Bízom benne, hogy a jövő vizei hűen tükrözik majd jelenlegi igyekezetünket.” – mondta Mikó Tamás, a WET Projekt magyarországi akkreditált partnere, a rendezvény WET játékainak szervezője.

Idén a nemzetközi Víz Világnapja eseménysorozatok mottója a „Víz a városokért, városok a vízért”. A téma aktualitását jól alátámasztja az egyre terjedő urbanizáció: ma másodpercenként 2 fővel nő a városokban élők száma; ez azt jelenti, hogy 2050-ben várhatóan 6,3 milliárd városlakó lesz. A Kékkúton a Víz Világnapján megkérdezett 163 diák közül 30 % gondolja, hogy felnőttként városban fog élni.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt-ről:
2011 januárjától a Theodora ásványvizet palackozó Kékkúti Ásványvíz Zrt. a soros magyar EU-elnökség hivatalos ásványvize, így folyamatosan látja el ásványvízzel az elnökség helyszíneit. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Káli-medencei ásványvíz jelen van minden találkozón Brüsszelben, Gödöllőn, Debrecenben és Balatonfüreden is.
http://www.kekkuti.hu/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top