Csajok Magazin

Környezettudatosan a Poppy Pads mosható betét szettel

Amikor a Földet lassan tényleg felzabálja a műanyag szemét, minden fronton egyre inkább minden-mentessé akarunk válni. A rendszeres havi menstruáció az intimbetét-használóknak viszont sajnos pont az a műfaj, ahol a „műanyag-ontást” havi szinten kevésbé lehet elkerülni. Vagy mégis el lehet?!

Amióta rémhírek terjednek arról, hogy az óceánokban már több a mikro-részecskére bomlott műanyag mint a plankton, elhihetjük, hogy a halakkal együtt már mi is műanyagot eszünk lassan. Egyetlen nő élete során- értsd: 12-től 55 éves koráig, -azaz élete összes több száz menstruációja során – több mint 10 000 db betétet/tampont is kidobhat a szemétbe. A szeméttelepeken felhalmozódó műanyag és szintetikus szemét az esővel szép lassan belemosódik a talajvízbe, ahonnan a folyókban majd az óceánokban köt ki. Útja során a természeti erők milliomod mikro-részecskéire szabdalják, és még vagy 150+ évig nem bomlik le, hanem… az élőlények gyomrában köt ki, ahonnan jó eséllyel kerül vissza hozzánk az éttermi tányérokon és az otthon fogyasztott csomagolt élelmiszerekben is. A folyamat megállíthatatlan.…

Csak a műanyagszemét, és az egy használat után azonnal kidobandó dolgaink erőteljes csökkentésével érhetjük azt el, hogy ez a szörnyű és ránk is veszélyes környezetkárosító folyamat legalább ne gyorsuljon évről évre egyre jobban. Ehhez egyre több olyan emberre van szükség, aki kevesebb műanyag szeméttel járó terméket vásárol, fogyaszt, és minél kevesebb műanyagzacskót dob ki. Tehát bevásárláshoz vászontáskát használ, a gyorsan fogyó termékek helyett pedig az akár évekig többször használható tartós termékeket választja.

A menstruációs termékek frontján úttörőnek számít az első Pop-art mintás  Biointimo Poppy Pads 5 dbos bambusz és mikroszálas mosható betét szett, ami nemrég került ki Rossmann drogériák polcaira. Az első olyan magyar drogériában kapható környezetkímélő intimbetét, ami egy hideg vizes szappanos kézmosással foltmentesre öblíthető, és félszárazra csavarható, így pár órás száradás után már újra használható is.

Jó hír, hogy ezt a terméket egy olyan gyártó dobta piacra, akinek a Biointimo Aqua-Tampon Cup fantázianevű orvosi szilikon intimkelyhe már 5 éve kapható a dm drogériák polcain. Ez a tamponhasználóknak nyújt remek környezetbarát alternatívát, de akik idegenkednek a többször használatos intim termékektől, azok számára szuper  minőségű egyszer használatos anionos intimbetéteket is gyártanak.

A Poppy Pads mosható betét szettel először nyílt út a betét használó tömegek előtt a környezettudatos menstruációra. A hulladék megtakarításával saját pénztárcájának is jót tesz a vásárló: egy szettet évekig lehet használni, így menstruációs termékre kevesebbet, vagy akár nem is kell költenie többet. A bambusz szálas mosható betét szett 5 db, 25×17 cm-es, alul patentos szövet betétet tartalmaz. A könnyű kicsavarhatóságot a mikroszálas nedvszívó réteg, a fehérnemű nagyobb védelmét pedig a PUL külső mintás vízzáró réteg biztosítja.

Tudj meg többet itt: www.biointimo.org/moshatobetet

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top