Csajok Magazin

Konzerv helyett főzzünk mi magunk a babának!

Mi és kisbabánk is jobban jár, ha magunk készítjük el neki az ebédet, mintha kész bébiételeket vásárolunk. Azok a kisgyerekek, akiket házi készítésű ételekkel kínálnak, később szívesebben fognak zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

Bébiétel készítéséhez szükségünk lesz egy-két eszközre, amit érdemes beszereznünk:

Mivel a hozzátáplálást általában almával szokták kezdeni, nem árt beszerezni egy üveg almareszelőt. Az almát fémreszelőn ugyanis nem jó reszelni, és ez az eszköz még sokáig segítségünkre lehet. Később, ha gyermekünk válogatós, és nem szívesen eszik gyümölcsöt, jobban elfogadja az almát és a körtét reszelve.

Eleinte a gyermeknek minden ételt pépesíteni kell, ezért jól jön egy botmixer, ez jelentősen megkönnyíti majd a munkánkat. Ha nincs botmixer, krumplinyomóval törhetjük meg a puhára főtt zöldséget.

Praktikus eszköz lehet a gyümölcscentrifuga is. Hiszen ha van otthon ilyen szerkezet, bármikor tudunk a babának friss, vitamindús gyümölcslevet készíteni, amit szívesen megiszik, és nem kell bébiitalokra, gyümölcslevekre költenünk.

Ha szerencsénk van, és gyerekünk jól fogadja az új ételeket, tíz hónapos korára már komplett menüket főzhetünk neki. Sőt, egy idő után nem is kell külön főzni, csak vegyünk ki egy keveset a saját ételünkből és turmixoljuk össze. Egyéves korától pedig eheti ugyanazt, amit a család.

Az otthon előállított ételekkel táplált csecsemőknek hét éves korukra határozott ízlésük alakul ki arról, hogy mi a jó nekik. A leicesteri De Montfort, valamint a bristoli és a birminghami egyetem szakemberei kimutatták, hogy azok a kicsik, akik hathónapos koruk körül gyakran kaptak otthon előállított zöldség- vagy gyümölcskészítményeket, hét évesen is jóval több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top