Csajok Magazin

Könnyed fogyókúra

A kövérség oka önsajnálat, unalom, bánat, szeretetlenség, elhagyatottság érzésének következményeként fellépő fegyelmezetlenség és felvilágosultság hiánya, Vagyis az egyensúlyi állapot megváltozik. A gyógyulás első lépése: szabadulás a negatív gondolatoktól a megbocsátás és a szeretet által.

Diéta alatt nem szabad ízetlen, egyhangú étkeket, önkínzást elképzelni. Sokan esküsznek a néhány napos vagy hónapos szigorú szenvedésre, mert olyankor több kilót leadtak egyszerre. Mindegyik fogyókúra egyoldalú táplálkozáson alapul, amivel nem lehet és nem szabad élni – sem rövidebb, sem hosszabb ideig. Visszatérve a helytelen étrendre, szervezetünk  pillanatok alatt szedi vissza az elveszített testsúly többszörösét.

Tegyünk kísérleteket az ételek helyes megválasztásával, a jó receptek elsajátításával, hiszen nem az evés az ellenségünk, hanem az éhség. Az evés igenis okozzon gyönyörűséget testnek, léleknek! Aki lemond az evés gyönyöréről, szorongani kezd, támadóvá válik – először másokkal szemben, majd önpusztítóvá lesz. Súlyos idegbetegségekben, álmatlanságban szenvedhet, akárcsak
elvonókúrán lenne.

4-5 óránként kerüljön valami a gyomorba, hogy ne legyen éhségérzetünk, ne „lyukadjon ki” a gyomor. Az állati fehérjék, sajtok, túrók, egyébként nagyon sok zsírt, kalóriát tartalmaznak, fogyókúrához helyettesítsük ezeket növényi fehérjékkel.

A teljes őrlésű lisztfélék, a barna rizs, a hüvelyesek magas vitamin-, ásványi anyag-, rosttartalmuk miatt napi szükségletű táplálékok. Serkentik a beleket, megkötik a káros anyagokat, emiatt méregtelenítenek, elkerülhető velük a bélrenyheség és az elhízás. Továbbá biztosítják a jóllakást. Cukorbetegek is ehetik. Ha vízben főtt zabkásával kezdjük a napot, elnyomja az éhség érzetét.
A cukrot viszont tanácsos elkerülni! Még a barna cukrot is! Édesítésre, befőzéshez használjunk mézet! Nem igaz, hogy minden étkezést édességgel vagy sajttal kell befejeznünk. Az evést fejezzük be inkább gyümölccsel, bár fogyókúránál csak kevéssel.

(Képek: www.sxc.hu)

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top