Csajok Magazin

Klasszikus Párizsi üzletek és piacok nyomában

Párizs vitathatatlanul az haute couture otthona. A világ 15 vezető divatcégének egyedi ruhái vásárolhatók meg üzleteiben, számos kisebb érdekes bolt, nyüzsgő piac fedezhető fel a francia fővárosban. A divatüzletek építészeti remekművek is egyszerre, legtöbbjüket a múltszázad jeles tervezői alkották meg.

Luxus és elegáns üzletek

Galeries Lafayette
Nemcsak egy áruház, sokkal inkább Párizs egyik látnivalójának is számít, – neobizánci üvegdómjával – a 19. század végén alapított Galeries Lafayette. Az áruházban tervezői ruhák közül válogathatunk, ám a földszinten a világ legnagyobb parfüm paradicsoma található.

Le Bon Marché   

Le Bon Marché, – azaz franciául „a jó piac” – Párizs egyik leghíresebb, és legelegánsabb áruháza. A világ második legrégebbi áruháza, mely 1976 óta Gustav Eiffel által tervezett épületében található.

Printemps

A Printemps 1865-ben nyitotta meg kapuit, egyik jellegzetessége az art noveau üvegkupolája. A nagyáruház 3 épületében női, és férfi ruházat, kiegészítők, luxus-, és szépségápolási cikkek, bútorok, és éttermek találhatóak.

Forum des Halles

A Les Halles érdekessége, hogy legnagyobb része az utcaszint alatt helyezkedik el. Az öt szintes üzletközpontban 180 üzlet működik, ahol a ruháktól a műszaki cikkeken át minden megkapható, valamint több étterem, és mozi is található itt.

Samaritaine
A Szajna partján található, a Pont Neufnél található az art deco stílusú La Samaritaine áruház. Megfizethetőbb, mint fő vetélytársai, a Bon Marché, vagy a Lafayette. Az áruház tetején lévő kávézóból csodálatos, 360 fokos kilátás nyílik Párizsra.

Nyüzsgő piacok

Marché Parisien de la Création

A vasárnaponként működő piacon közel 100 helyi művész kínálja portékáit, amelyek. Leginkább festmények, és szobrok találhatók itt, de kerámiák, fotók, és egyéb kézműves termékek szintén megvásárolhatók. A 20. század elején, karrierjük hajnalán itt olyan művészek kínálták a portékájukat, mint Picasso és Modigliani.

Marché Mouffetard
A turisták által kevésbé ismert piacon, megízlelhetjük a hamisíthatatlan párizsi hangulatot. Friss zöldségek, gyümölcsök, gombák, sajtok, péksütemények, ruhák kaphatók itt, és utcai művészek is szórakoztatják a vásárlókat.

Les Puces de Saint-Ouen
A világ legnagyobb bolhapiacán 2000 stand várja a látogatókat, akik ha az egész piacot bejárják, az több, mint 15 km gyaloglást jelent. Több száz éves hagyományra visszatekintő helyen, számos piacépület működik. Minden kapható, ami egy bolhapiacon „szokás”, a több száz éves áruktól a vadonatújakig.


Szöveg:
 Szatmári Éva

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top