Csajok Magazin

KITÖRT A NYÁR?

Itt a fürdőruha szezon Mivel lehet megelőzni a szőrtelenítés utáni kipattogzást?

Az elmúlt évek divatja a nagyfokú szőrtelenítés.  Az ezredforduló előtt a férfiak csak az arcukat borotválták, nők főleg a lábukat gyantáztatták, esetleg a „fazont” csináltatták meg. A szemöldök szedése már évszázadok óta ismert, régebben negatív felhangú szépítkezés volt.
A szőrtelenítés divatja futótűzként terjedt. Epilátorok, szőrtelenítő krémek, otthon használható gyanták mindenki számára elérhetővé váltak. Eleinte a nők, főleg a fiatalabb korosztályban, váltak meg hónalj, láb, nemi szervek szőrzetétől. Majd a férfiak is eltűntették az amúgy férfiasságuk kiemelését szolgáló mellkas szőrüket. Sőt a láb és a kar szőrzet eltávolítása mellett a hát szőrzet is feleslegessé vált.
Minden egyes szőrtüsző szőrtelenítés után, mint picinyke nyitott seb, könnyen begyullad. Mit is jelent a begyulladás? A bőrön természetesen jelen lévő baktériumok a parányi szőrtüszőkbe vándorol és ott már kórokozóvá is válik. Elindítja a szervezet normális védekező rendszerét, melynek következtében a terület piros, duzzadt, meleg, fájdalmas lesz. Többnyire néhány napon belül győz a „szervezet”, néha azonban csúnya, gennyes gyülemek alakulnak ki. Ezeket már bőrgyógyász vagy kozmetikus tudja megfelelően ellátni. E sebek kialakulását csökkenthetjük, ha bőrvédő folyékony szappannal alaposan megmossuk a szőrtelenítésre váró testrészt.
Mit tehetünk e kellemetlen szőrtüszőgyulladások megelőzéséért?
 Szőrtelenítés előtt fontos a bőr alapos megtisztítása, úgy, hogy a csak a baktériumok száma csökkenjen, de a bőr egyéb védekező rendszere ne.
Intim területeken nők és férfiak részére fejlesztett Sába illat- és színező anyag mentes pH4-es intim szappanokkal, míg más területen az egészséges bőr vegyhatásával megegyező 4-es pH-jú folyékony szappanokkal tehető meg.
 Szőrtelenítés után mielőbb fertőtlenítsük a bőrt, valamint bőrnyugtató, hűsítő anyagokkal segítsük a saját védelmi rendszerének a működéséhez.
 A bőr hidratálása, regenerációjának elősegítése Sába szőrtelenítés utáni hidrogéllel.
Az intim területek, mint hónalj, nemi szervek környéke még nagyobb figyelmet követelnek maguknak. A kórokozó baktériumok kifejezetten kedvelik a sötét, meleg, nedves helyet. Itt a természetes „savköpeny”-en lyukak vannak, ami a védekezést tovább rontja. Ezeken a területeken a bőr támogatása még fontosabb.
Gondolt már arra, hogy epilálás, gyantázás, borotválás után megelőzze a gyulladásokat, a hámsérülés utáni fájdalmat és segítse a bőrét regenerálódni?
Szőrtelenítés utáni hidrogélekben nyugtató, hámképződést serkentő hatású a körömvirág olaj, sejtregeneráló anyag az Allantoin, értékes bőrbarát zsírvisszapótló és bőrnyugtató hatású aromaolaj a citrom- és levendulaolaj.
Szőrtelenítés utáni hidrogélek uniszex termékek. Sok férfi az illatos „after shave”-ekre érzékeny, és illatmenetes megoldásként a szőrtelenítés utáni hidrogélek jönnek szóba.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top