Csajok Magazin

Kismamaként is divatosan

Rindt Kata, Móricz Zsigmond dédunokájaként nem a művészi pályára lépett, hanem kétgyermekes családanyaként a kismamák divatos öltözködésére figyel…

Rindt Kata Móricz Zsigmond dédunokája nem a művészi pályát választotta, helyette inkább a kereskedelem felé fordult el. Kétgyermekes anyukaként saját otthonának kertjében kezdte babaturkálóval, nem sokkal később pedig, Szentendre szívében nyitotta meg kismama ruházati outletjét. Az ötlet pedig, úgy jött, hogy Kata pocakosan mondta ki a boldogító igen, így egy kismamaruha-tervező alkotta esküvői ruháját. Sokat beszélgettek, így Kata úgy döntött webes áruházat készít, ahol a kismamák kedvükre válogathatnak. Mindezt úgy tervezte, hogy az egyéniség legyen. A web-áruháza eltér a többiekétől, és folyamatosan azon dolgozik, hogy minél inkább rendhagyó legyen. Esztétikailag is élményt adjon egy-egy internetes vásárlás, tehát igényes és színvonalas. Komoly lépés volt számára, hogy valódi üzletet nyitott, kínálata folyamatosan bővül, ahol a kismamák megnézhetik, felpróbálhatják a ruhadarabokat, és természetesen meg is vásárolhatják az eredeti ár majdnem feléért.

Családcentrikusságát dédnagyapjától, Móricz Zsigmondtól örökölte, akik heten voltak testvérek, ő „jutott a legtöbbre”, így élete végéig figyelt, hogy támogathassa a többieket. Hála neki, vannak olyan rokonaik is, akikkel a mai napig tartják a kapcsolatot, pontosan azért, mert gyerekként a dédapjánál nyaralhattak, próbálják visszaadni az a sok kedvességet, amit tőle kaptak. Generációkról-generációkra fennáll a kapcsolat, ami a nagy írónak köszönhető. Két gyermek édesanyjaként azt vallja, hogy kell egy bizonyos élettapasztalat ahhoz, hogy az ember gyereket vállaljon. Pláne a mai világban, amikor már mindent lehet csinálni, inkább a gyermekvállalás előtt kell utazni, dolgozni, élni… Amikor az ember kibulizta, kiélte magát jöhetnek a gyerekek, hiszen akkor nincs depresszió, akkor az ember le tud ülni, és rájuk tudja szentelni az idejét. Ketten vannak testvérek: a húga elméletileg követi a Móriczi hagyományokat, hiszen szociológiát végzett, igaz most ő sem a szakmájában dolgozik. Egy évet töltött segítőként egy gyermek-segélyszervezetben Afrikában. Így biztos, hogy majd ezt a vonalat folytatja, azonban a jelenlegi élete másról szól.

A Kata élete ellentétben a húgáéval az állandó szervezésről szól, néhány hónappal ezelőtt tartott egy előadást arról, hogy milyen anyaként beindítani egy vállalkozást, és örülni mindennek. A lényeg, hogy úgy kell szétaprózódni, hogy lehetőleg senki se vegye észre. Mióta anya, azóta vannak ötletei, azóta indult be az agya, jönnek az életébe a remekebbnél-remekebb ötletek, amiket meg mer valósítani pontosan a gyermekeiért. Fontos, ha valakinek van egy ötlete, ne sokáig silabizáljon rajta, hanem essen neki, valósítsa meg az álmait!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top