Csajok Magazin

Készüljünk az ünnepekre!

Észre sem vesszük és máris itt a karácsony. Persze mondhatjuk, hogy hetek vannak még előttünk, de meglátjuk majd, hogy milyen gyorsan repülnek a napok.

Adventi hangulatot teremthetünk a lakásban is, képzeljük csak el a finom adventi diós koszorú sütemény illatát, ami megtölti a lakást, a gyerekek a csokoládéval teli adventi naptárat bontogatják, miközben adventi koszorúkat készítünk a bejárati ajtó és az ebédlőasztal díszeként.

A társadalmi elvárások miatt úgy érezzük, hogy kötelező ajándékkal kedveskednünk, még akkor is, ha ezért feszült órákat töltünk egy-egy bevásárlóközpontban. Az ünnep előtti napokat szorgos takarítással töltjük, és mire elérkezik a Szenteste, már kellőn elfáradunk. Amellett, hogy megpróbálunk megfelelni környezetünk elvárásainak, lelkünket is készítsük fel, hogy a karácsony ne a rohanásról, hanem a meghitt és nyugodt családi együttlétről szóljon.

Mivel gyakran csupán a nagyobb ünnepek alkalmával van arra lehetőség, hogy a család minden tagja együtt legyen, ezért nagyon fontos, hogy az ünnep harmonikusan és örömben teljen. A karácsony előtti rendrakás, a tisztaság, és a felesleges dolgok eltávolítása nem csak lakásunknak, hanem lelkünknek is jót tesz.

Ha az ajándékra gondolunk, nem biztos, hogy az lesz a tökéletes választás, ami jó nagy, vagy nagyon drága. Egy kézzel készített meglepetés, egy ajándékba sütött mézeskalács vagy sütemény magában foglalja a szeretetet, és a törődést. A közösen elkészített karácsonyi ebéd vagy egy családi karácsonyfa díszítés pedig mindenki számára örömteli program.

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top