Csajok Magazin

Képzelt riport egy Budapesti festőiskolával

– Manapság, amikor gombamód szaporodnak az élményfestő intézmények, és a festeni vágyók azt sem tudják melyiket válasszák, miért pont a Zsilip legyen a befutó?
Zsilip: – Nem minden esetben ajánljuk magunkat. Először is, aki festeni szeretne, az gondolja át, hogy mi is a célja. Amennyiben csak buliból, barátnős vagy baráti társaságos közös élményt szeretne, de igazából nem tervezi akár hobbiként, akár más okból tartósan űzni a festést, úgy nem mi vagyunk a megfelelő választás. Mi festeni, rajzolni tanítunk, a kezdő szinttől a haladókig. Természetesen itt nem az a cél, vagy a kérdés, hogy mindenkiből festőművész váljon, hiszen mindenkinek más a motivációja, de egy hobbit is lehet jól űzni. Megtanulhatunk isteni finom sütiket sütni, anélkül, hogy profi cukrászokká szeretnénk válni. Ugyanez vonatkozik a festésre is.

– Sokan mondogatják, hogy ők csak a pálcika ember szintjén vannak, és nem is mernek belevágni. Nekik is tudtok tanfolyamokat javasolni?
Zsilip: – Mindenképpen, hiszen egyikünk sem született ecsettel vagy ceruzával a kezében. A darabszám a legjobb mester, és az a jóhírünk, hogy a klasszikus festészetnek vannak szakmai szabályai, és amiért ez jó hír: ha vannak szabályok, akkor azok megtanulhatóak. A kezdő akril, akvarell, rajz, pasztell és olaj tanfolyamainkon ezekbe az alapokba vezetjük be a festeni vágyókat.
– Mi a helyzet azokkal, akik már túl vannak a kezdő szinten?
Zsilip: – A haladó festőiskoláinkat pont nekik alakítottuk ki. Itt már személyre szabott feladatokat kapnak, magasabb szinten. Bátran állítjuk, hogy nagyon jó hangulatúak a foglalkozásaink, múzeum látogatásokat szervezünk, művészettörténeti előadásokkal, amolyan ráadásként.
– Milyen anyagokkal, festékekkel kell készülniük a jelentkezőknek egy-egy tanfolyamra?

Zsilip: – a kezdő tanfolyamokon biztosítjuk az anyagokat, illetve a művészellátó üzletünkben a helyszínen is minden anyag és eszköz megvásárolható.
– Mivel Budapesten működik az iskola, a vidékiek hogyan tudnak részt venni az eseményeken?
Zsilip: Minden tanfolyamunkra online is lehet jelentkezni, ahol élőben követheti az egész tanfolyam menetét, és festheti az oktatóval együtt a képet. Az élő közvetítéseken túl, vannak szerkesztett, vágott festés videóink, illetve segéd videók, azaz olyan oktató anyagok, melyekben ecsetkezelést, színkeverést lehet megtanulni.
Várunk mindenkit szeretettel, hatalmas alkotókedvvel, akár személyesen, akár online, egész évben!

https://zsilipfestotanoda.com/

https://zsiliponline.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top