Csajok Magazin

Képességfejlesztő játszóház

A főváros közelében, Dunakeszin található a Cifra-Palota Játszóház, Mozgás- és Képességfejlesztő Központ, ahol már akár pár hónapos kortól, 14 éves korig várják a gyermekeket. Minden szülő számára gyermeke egészséges fejlődése a legfontosabb, így ha bármilyen kétely merülne fel Önben, vagy akár csak jó környezetben, remek szakemberek segítő kezei között szeretné tudni „szeme fényét” keresse fel ezt a remek helyet.

A játszóházban mindenre lehetőség van a fantázia határain belül, ami persze korlátlan…

Játékos állapotfelmérést követően derülhet fény, az esetlegesen korrigálandó területre, amit gyógypedagógusok, terapeuták, pszichológusok, fejlesztő pedagógusok és logopédusok segítségével javítanak. Felszínre kerülhetnek esetleges fejlődési elmaradások, tanulási, viselkedési, beilleszkedési problémák, amelyen akár néhány foglalkozással is segíthetnek. Fontos mindenki számára, ha bármilyen tünetet észlel, bátran forduljon tanácsért, hiszen akár egy ingerszegény környezet is hátrálhatja a gyermeket a képességei, készségei kibontakozásában. Preventív, megelőző szerepe is lehet, hiszen megakadályozhatja a későbbi problémák kialakulását. Ráadásul a közösségnek fejlesztő szerepe van, továbbá minél korábban kezdjük vinni gyermekeinket ilyen foglalkozásokra, ahol hasonló korúak társaságában vannak, később roppant együttműködő lesz, könnyebben beilleszkedik a bölcsödébe, az óvodába később pedig, az iskolába.

Korcsoportok szerint, három „osztályban” határozzák meg a fejlettségi szinteket:

A 0-3 éves korcsoportban figyelni kell, hogy időben beszéljen, figyeljen, illetve szót fogadjon a gyermek, tudjon és szeressen játszani, egészségesen fejlődjön a mozgása. Természetesen, ha ezek valamelyikét észleli a szülő terápiás fejlesztéssel gyorsan orvosolható.

3-7 év közöttiek fejlődése, az iskolakezdésre irányul, ekkor kell tökéletesíteni a gyermek ügyességét, egyensúlyérzékét, figyelmét, beszédét illetve együttműködését. A  legjobb minőségű mozgásfejlesztő, hancúrozó játékok, kirakók, társas és logikai játékok segítségével mindez csupán jó mókának tűnik.

7 és 14 év közötti gyermekeknél a tanulási nehézségek jelenthetik a legkomolyabb problémát, ilyen, amikor nem fejezi be a feladatát, nehezen megy az írás, olvasás, vagy számolás, nem megfelelő a mozgásfejlődése vagy éppen hiperaktív. A játszóház azonban nemcsak problémás gyermekek számára nyújt szórakozási lehetőséget, hanem a megfelelően fejlődő csemeték számára is. A szabadidejüket élmény dúsan eltölthetik karatéval, tornával, tánccal (hip-hop, akrobatikus rock&roll, néptánc, balett) vagy egyéb szórakozási lehetőséggel.

Roppant fontos bármely gyerkőc számára a korosztályának megfelelő játék, ami a szülő bevonásával, sokkal élvezetesebb. Együtt járhatnak például a baba-mama mocorgóba, zene bölcsibe, ovistornára, babamasszázsra. Ha szülői feladataiban ütközne korlátba a pszichológustól, vagy a szülői tanácsadáson bármilyen kérdésére választ kaphat.  A játszóház hétvégenként fantasztikus szülinapi zsúrok megrendezésével várja az ünnepelni vágyó lurkókat.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top