Csajok Magazin

Kedvcsináló: Gondolatok az ajaktetoválásról

Melyik sminktetoválás a nők kedvence?

Az én vendégeim az ajaktetoválásukat szeretik a legjobban. Egyszerűen azért, mert ez egy extra dolog. Ilyet csak kevesen hordanak, és hát a nők szeretik a ritka dolgokat, főleg ha nekik is van olyan. Mindemellett hihetetlenül praktikus, és a nőiesség egyik fő szimbólumát, az ajkakat szépíti meg – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.
Kiknek javasolt az ajaksatírozás (ajaktetoválás)
A nők 3 leggyakoribb ajakproblémája:
1. volumen: a nők ajkaikat gyakran túl vékonynak találják, ezért rúzsozással vagy ceruzával nagyobbítják
2. szín: sok esetben színtelen ajkakkal találkozunk, így a nőiesség szimbóluma nem elég látványos, még akkor sem, ha a volumen megfelelő
3. forma: előfordul, hogy a felsőajak túl vékony az alsóhoz képest, esetleg a szájszélek elmosódottak
<$4230$> Bármelyik esettel is találkozunk a fentebbiek közül, ajaktetoválással lehetőségünk van helyrehozni a formát és megszépíteni az ajkakat. Persze nem szájkontúr tetoválásra kell gondolni, hanem szájsatírozásra, ahol enyhén rúzsozott hatást érünk el úgy, hogy közben új formát adunk az ajkaknak.
Mit jelent az ajaksatírozás?
Ajaksatírozás esetén két alapvető irányt különböztethetünk meg. Az első a szájkontúr, ahol csupán az ajkak széle van sminktetoválva, amivel csak a forma kerül kiemelésre. A szájkontúr tetoválás a kilencvenes években hódított igazán, de természetellenessége miatt mára már teljesen kiment a divatból. A másik irány az ajaksatírozás, amikor nem csak a szájszélek, de maguk az ajkak is sminktetoválásra kerülnek. Félsatír esetén a megadott szájszélektől befelé haladva az ajkakon a sminktetoválás színe fokozatosan elhalványodik. Teljes satírnál az ajkak homogén színt kapnak, amely végeredményben enyhén rúzsozott hatást kelt. Az ajaksatírozás segítségével ajkaink olyanok lehetnek, amelyre mindig is vágytunk. A módszerrel a volumen is növelhető, így nem kell plasztikai sebészhez fordulnunk, amivel elvesztenénk ajkunk puhaságát is. Egy jól eltalált színnel és tökéletes formával minden ajak megszépíthető és igazán nőissé tehető.
Tudnunk kell viszont, hogy szép ajaksatírozást készíteni nagyon nehéz, de ha jó sminktetoválót választunk, akkor az elkenődött rúzst elfelejthetjük. Az ajkak volument, szép formát és színt kapnak, amelyre maximum egy kis szájfény szükséges. Edzésen, nyaraláskor, reggel vagy éjszaka is mindig szépek lesznek, így magabiztosságot adnak a mindennapokban.
—————————————
Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon. 1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében, valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében. Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli ajaksatírozás hazai bevezetése.
——————————————————————
Kalcsu Kati Szépségszalon
1052 Budapest, Váci utca 8. félemelet 1.
+36 (30) 743 3041

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top