Csajok Magazin

Karácsonyi vásárlás a családnak….

Lehet, hogy kissé távolinak tűnik még, de nem kell hozzá sok idő, és itt van a karácsony. Amikor azt tervezgetjük, hogy mivel ajándékozzuk meg a szeretteinket, jobb időben számba venni a lehetőségeket. Hiszen a család gyerekeinek nem is mindig olyan egyszerű meglepetést választani.

A játékok széles választéka mellett az életkornak megfelelő könyvekkel és színezőkkel bizonyára örömteli ajándékot adhatunk, ha a Napraforgó Kiadó kiadványaiból választunk.

A három év alatti korosztályban is lehet érdekességeket találni a kínálatból. Például az Állati lapozó  című sorozat könyveit, amelyben a gyerekeknek különféle állatok elejét és hátát tudják párosítani, így vicces képekkel találkozhatnak, és természetesen a helyes párosításban is segíthetünk nekik.

Bizonyára szívesen lapozgatják majd a legkisebbek a Te vagy az anyukám?-sorozat könyveit is, hiszen a kedves képek mellett a simogatható, puha szőrmebetét is vonzó lehet.

A kiadó széles választékban kínál kifejezetten karácsonyi kiadványokat is. A kisebbeknek a Karácsonyi színező füzetei nyújthatnak kiváló elfoglaltságot, a  kicsit nagyobbak a Karácsonyi játékos foglalkoztató gyakorlataival fejleszthetik készségeiket. A Karácsonyi kirakós pedig az olvasás és a játék élményét adja.

Lélekmelengető karácsonyi történetek közül is lehet szemezgetni, hiszen a sorozatban A tökéletes karácsonyfával, a kicsi rénszarvas választásával vagy éppen a hóember ünnepével is megismerkedhetnek a gyerekek, és akkor még szó sem esett a Mikulás nagy napjáról…

Nincs még vége a sornak, mert ha netán már szinte minden pénzükből kifogytunk, akkor is beleférhet néhány százasért még a Téli kifestő ,valamint a Télapó barátai füzete is.

 

Nem pusztán karácsonykor, hanem egész évben aktuális, de a karácsonyi időszakban különösen hasznos olvasmány lehet a Biblia kicsiknek, amely óvodásoknak is egyszerű mondatokkal és kedves képekkel meséli el a bibliai történeteket. Emellett a nagyobbak már a Gyerekbiblia szövegeinek és igényes rajzainak segítségével ismerkedhetnek meg részletesen a Bibliával.

A karácsonyon kívül is lehet találni érdekesebbnél érdekesebb könyveket a kiadó kínálatában. A kislányok örömmel forgathatják illatos könyveinket, A legédesebb tündérmesém és a Legédesebb hercegnős mesém különlegessége az, hogy az olvasás vagy mesehallgatás mellett a könyvek finom illatokkal is vonzzák a gyerekeket.

Akármilyen kicsi is lehet valaki, már egészen korán tudni véli, hogy mi lesz a munkája, ha felnő. Ha a gyerekekkel az Állati foglalkozások három kötetét lapozgatjuk, akkor a gazda, az orvos és a tűzöltő történetei közben elbeszélgethetünk velük a különféle szakmákról, és arról is, hogyan képzelik felnőtt életüket.

Művészi illusztrációkkal, igényes kivitelben készült az Értékek-sorozat, amelynek köteteiben Derű vagy ború?  ; Menni vagy maradni? Adni vagy kapni? ; Jobb későn, mint soha állatmesén keresztül ismertethetünk meg egy-egy szép erényt a gyerekekkel. A tanulságos történetek után sokat beszélgethetünk a nagylelkűségről, a derűlátásról, az őszinteségről, amelyeket akkor is érdemes gyakorolni, ha látszólag a görbe út több sikerrel vagy boldogsággal kecsegtet.

A hatévesnél nagyobbak korosztályában a lányok bizonyára örömmel fogadják az Álomtündér a barátnőm című kötetet, amely a népszerű Balerina a barátnőm és a Hercegnő a barátnőm után ismét a kislányok életére jellemző helyzeteket és kalandokat dolgoz fel.

Bizonyára kedvelt lehet az olvasók körében a Tündértövis-regények négykötetes sorozata, amelyben négy kis tündér: Flóra, Mézi, Rozi és Pipacs kalandjait követhetjük nyomon, amíg mindegyiknek ki nem nő a szárnya, és fel nem fedezik igazi képességeiket, erősségeiket, hogy beilleszkedhessenek a „felnőtt” tündérek  világába.

Kedves történetekkel és szép rajzokkal jött meg idén Melinda, aki Cukorfalat nevű pónijával kerül hihetetlen kalandokba, de a talpraesett páros mindenféle nehézségen felülkerekedik a különleges hangulatú mesevilágban.

Rendkívül kedvelt a Keresd meg… című sorozatunk, amelynek most újabb kötetei jelentek meg. Így ezúttal a világűrbe indulhatnak kalandozni a gyerekek, és ott lelhetnek rá a képeken rejtőző tárgyakra vagy személyekre. A játék mellett pedig rengeteg dolgot megtudhatnak az űrutazás múltjáról, jelenéről és jövőjéről is. A régi korok hajóin című kötet lapozgatása közben pedig megismerhetik, milyen alkalmatosságokon szelték át egykor elődeink az óceánok veszélyes vizeit.

 

 

 Természetesen a Keresd meg… köteteinek is van karácsonyi változata, ebben a különféle népek karácsonyi szokásait lehet nyomon követni a szokásos, fantáziadús keresési feladatok mellett.

Az utazások, a járművek szerelmeseinek is lehet válogatni a könyvek közül, hiszen a Legendás utazások-sorozat különleges kiállítású köteteiben a vonatokat és a hajókat ismerhetik meg a gyerekek töviről hegyire, és nem pusztán a járműveket, hanem hozzájuk kapcsolódó technikai fejlődés történetét, valamint a leghíresebb típusokat is. A lapokat kihúzva teljes képet kaphatunk a vonatokról vagy a hajókról, a kinyitható ablakok alatt pedig szó szerint betekinthetünk a legendás vonatok vagy  hajók belsejébe is.

A műszaki érdeklődésű gyerekek valószínűleg boldogan lapozgatják majd Az autók működése és A gépek működése című köteteket. Nem pusztán a tartalom nyűgözheti le őket, hanem az is, hogy a mellékletben található eszközök segítségével összerakhatják, és modellezhetik működés közben az autó vagy a gépek főbb alkotóelemeit, így például többek között a dugattyút vagy a sebességváltót. A kötetek világosan, egyszerű kifejezésekkel segítenek a jövendő mérnökeinek, hogy megtegyék első lépéseiket a hivatásuk felé.

 

A kézügyességet és a figyelem összpontosításának képességét fejleszti a világszerte népszerű origami. Az Origami – Papírhajtogatás mindenkinek című kötetből 52 különböző alakzat hajtogatását lehet megtanulni. Mindenféle térbeli formák, például állatkák, virágok, dobozok kelhetnek életre egyszerű papírból a gyerekek  keze munkája nyomán. Aki azonban a repülőket szereti, az a Hajtogass papírrepülőket című könyvből akár 63-féle különböző repülőt is elkészíthet, amelyekről még azt is meg lehet tudni, mi kell ahhoz, hogy a lehető legtovább repüljenek.

A nyelvtanulásban nyújt segítséget az Angolul tanulok képes szótár. Ebben a kötetben kedves gyurmafigurák képeinek segítségével ismerhetik meg a gyerekek a hétköznapi élet legfontosabb szavait angolul.

Az állatokat szinte minden gyerek szereti, ezért szívesen mennek az állatkertbe is. A Séta az állatkertben című kötet abban segít, hogy látogatás előtt vagy éppen alatt megismerkedhessenek a főbb állatokkal. A könyv cipzáras tokjába akár tollat, papírokat, jegyeket, fényképeket is lehet tenni, és persze a könyv sem piszkolódik össze.

A sorozat másik kötete a Séta a természetben . Ebben a könyvben lakókörnyezetünkhöz közeli tájak állataival ismerkedhetünk meg, amelyekkel akár az erdőben vagy a mezőn is találkozhatunk egy kirándulás közben. De ha máshol nem, hát a vadasparkban biztosan láthatjuk őket.

Kalandos küldetés-sorozat különleges köteteivel a gyerekek egy történet főszereplőjeként élhetik át a kalandot, miközben különféle döntéshelyzetek elé kerülnek. Az egyáltalán nem hagyományos kiadványban előre-hátra lapozhatnak, alakíthatják a történetet, és a feladatok megoldása közben észrevétlenül fejlődik a tudásuk matekból és történelemből. A matekos kalandokat A rejtélyek múzeuma, A talányok bolygója, A Kocka mentőakciója és a Feltalálók futama kötetekben lehet megtalálni, a töris kalandokat pedig az ókori Rómában játszódó A római császár nyomában és az Egyiptomban játszódó A titkok kamrájacímű könyvekben.

A választék tehát rendkívül bőséges, nehéz lesz választani…

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top