Csajok Magazin

José Cura & Mahó Andrea

In a Special Crossover Concert 2015. február 21-én este 19:30h Vendég: Miller Zoltán

Michel Schönberg, Sir Andrew Lloyd Webber, világhírű zeneszerzők, Rhoda Scott világhírű  orgonaművésznő után, Mahó Andrea (eMeRTon és Artisijus díjas prémium kategóriás színésznő, énekesnő) újabb világsztárt készül meghódítani:- JOSÉ CURÁT-.
A szakközépiskola elvégzése után szinkronszínész képzőbe jelentkezett, majd énekelni tanult Bojtor Katalinnál, és beiratkozott Gór Nagy Mária színitanodájába . Később a Győri Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol az első énekes szerepét kapta meg a Nyomorultakban (Cosette). A következő évben már az Operettszínház is felfigyelt különleges tehetségére, és eljátszhatta  a West Side Story Máriáját. Egy operettben is kapott lehetőséget hogy megmutathassa hogy nem csak musicalekben állja meg a helyét, a Mosoly országa című darabban játszott. Ezután következett a nagy áttörés, a hangos siker: a MADÁCH SZÍNHÁZban, Szirtes Tamás igazgató úr  fantasztikus rendezésében,  Andrew Lloyd Webber csodálatos darabjának” Az Operaház Fantomjának” női főszerepe ,Christine, melynek bemutatója után a világhírű zeneszerző kiemelten gratulált a művésznőnek és igazi rajongójává vált.
Azóta is töretlen sikerrel emelkedett  az   ismert és elismert énekesnők  közé. Hangja, egyénisége, kifinomult stílusa és színpadi jelenléte meghatározó élményt nyújt rajongóinak. Pályafutása során olyan sikermusicalek főszerepeiben láthatta még a közönség mint Rómeó és Júlia, Chicago, Volt egyszer egy csapat, Mária Főhadnagy,  Miss Saigon, Szépség és a Szörnyeteg….
2007-ben  önálló albuma,” Más lesz a Holnap” címmel lát napvilágot, 2008-ban „ Jó reggelt napfény „ cd kerül a boltokba. A harmadik lemeze 2012-ben jelent meg „Mit tehetnék érted” Bródy János legendás életművéből 12 olyan dalt válogatottak,aminek  nemcsak szövegét, hanem zenéjét is a művész írta. Mindhárom lemeze nagy siker volt és külön üzenet a rajongóknak. Angyali hangja ,különleges és kivételes előadása harmónikusan illeszkedik egyéniségéhez.
A koncert  kiemelt fellépője az argentin világhírű operaénekes,  a „21. század  tenorsztárja” a sokoldalú -José Cura aki  zeneszerző, karmester, színész, valamint tanár, fotós és üzletember is egyben. Plácido Domingo, Luciano Pavarotti és José Carreras hármasára utalva a „negyedik tenor” jelzővel is illetik, megszámlálhatatlanul sok díj tulajdonosa.
Egészen fiatalon egy barátja hatására elkezdett gitározni ,16 évesen már  zeneszerzést és zongorázni tanult Carlos Castro és Zulma Cabrera irányításával, majd 1982-ben felvették a Rosariói Nemzeti Egyetem Művészeti Karára.Már a főiskolai évei alatt énekelt egy operakórusban, de komolyabban foglalkozni a hangjával 20-as évei végén kezdett, elhatározta, hogy operaénekesként is szeretne befutni. Olyan híres szerepekben debütált nagy sikerrel, mint Ismaele Verdi Nabuccojában, Don Alvaro A végzet hatalmaban, Ruggero Puccini két egyfelvonásosában A fecskében és a Lidércekben Az év legnagyobb robbanása, hogy Mexikóvárosban az 1994-ben második alkalommal megrendezett Plácido Domingo Nemzetközi Énekversenyt megnyerte és a közönségdíjat is neki ítélték, amellyel felkeltette a nemzetközi sajtó és szakma érdeklődését. Attól fogva a karrierje rendületlenül halad előre. Amerikától Európán át Japánig egyaránt virágzik a karrierje, manapság az egyik legkeresettebb énekesként és karmesterként tartják számon.
Neve egybeforr a  minőséggel és  garancia a világ minden táján . Az argentin operasztárt tiszteletbeli tanárként illetve Rosario (szülőföldje)díszpolgáraként tüntették ki hazájában, és 2004 óta Veszprém város díszpolgára is. Kiváló színészi alakításait és karizmatikus színpadi megjelenését  a világ legrangosabb operaházaiban  kamatoztatja.
A  koncert magyar sztárvendége, Andrea régi, jó barátja és kollégája, Miller Zoltán, akivel számos musicalben játszottak együtt, többek között Az Operaház Fantomjában, Nyomorultakban.
A  Gór Nagy Mária Színitanodába jelentkezett,majd  töretlen pályafutása során, több mint  30 főszerepet játszott el.
 1995-től az aranylemezes Emberek zenekar énekese, mely együttes nevéhez fűződik,az azóta örökzöldé vált Száz út…Tábortűz…Mama… Süt a nap című dalok.1997-ben egy évre Duisburgba szerződött, a Nyomorultak című musicalben Enjolras-szerepére, melyet  nagy sikerrel, több mint 180-szor játszott el. A teljesség igénye nélkül kiemelt színházi darabok amiben főszerepekben lenyűgözte a nagyérdeműt -Az Operaház fantomja(2 szerepben:Raul  és Fantom),Nyomorultak-Anna Karenina,(Vronszkij)-Made in Hungária (Ricky) Evita (Che Guevera)Chicago( Billy Flynn )….
 Állami kitüntetett,A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt  tulajdonosa, eMeRTon díjas színész/énekes. Kiváló ,temperamentumos színpadi jelenség, szeret kirándulni a zenei műfajok között, meghatározó alakja a magyar kultúrának.
Február 21-én egyedi koncertprogram, igazi zenei kalandozás és nem utolsó sorban a  művésznő születésnapja. A műfajok közötti átjárást , a  hagyományos komolyzene és a könnyedebb stílusú dalok  biztosítják. Az est művészei különleges kapcsolatot teremtenek ég és  föld között, hamisíthatatlan jó életérzést biztosítva a publikumnak.
Mahó Andrea – José Cura – Miller Zoltán, három prémium kategóriás művész, három csodálatos hang, három csodálatos ember!
A fantasztikus zenei alapot a Hungarian Studio Orchestra biztosítja.
Zenei vezető: Pejtsik Péter:zeneszerző,hangszerelő,előadó,számos stílusban otthonos, a klasszikus irányzatoktól a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajokig. Szerzőként zenekari műveket, színházi és filmzenéket jegyez.Az utóbbi időben gyakran komponál vagy hangszerel olyan nemzetközi megrendelők számára, mint a BBC, az Eurodisney,vagy a Peter Gabriel által vezetett Real World Records, ahol azutóbbi években számos album és filmzene elkészítésében vett részt. Előadóként is rendszeresen színpadra lép: hangszerei a cselló,a basszusgitár és a hegedű. Az After Crying zenekar alapító tagja.Itthon a legkeresettebb hangszerelők egyike; szimfonikus munkái hallhatók többek között Ákos, a Crystal, Kasza Tibor, Balázs Fecó a Bon-Bon albumain, Havasi Balázs  kreatív alkotótársa volt a teltházas decemberi koncerteken.
Életre szóló élmény!
Jegyek itt:
http://www.ticketa.hu/esemeny_668494_jose-cura-maho-andrea.html

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top