Csajok Magazin

Itt van az ősz, itt van újra…

Eljött a nyár vége és lassan beköszönt az ősz. Sokak számára ez egy szomorúbb időszak, hiszen vége a vízparti nyaralásoknak, vége a pihenésnek. Ám, ha jobban belegondolunk, talán nem is olyan szomorú az ősz. A fák lassan gyönyörű színekbe öltöznek, és milyen jó érzés haza felé sétálni, miközben valahonnan távolról megérezzük az égő avar meleg illatát. Míg nyáron a forróság elől vízpartra megyünk, addig ősszel, a buszmegállóban ácsorogva, arcunkat a nap felé fordítva igyekszünk elkapni a nap utolsó, simogató sugarait.

És ha már az öltözködésnél tarunk. Nyáron napközben megpróbálunk minél szellősebb ruhákat felvenni, és minél kevesebbet. Ekkor nem is tudunk igazán a divatra koncentrálni, örülünk, hogy élünk. De az ősz már a divaté. A hasított bőr cipők és táskák, harisnyák, könnyed kabátkák is előkerülhetnek a szekrényekből.
Olaszországban sétálgatva az ember úgy érezheti, hogy a divat, mindenki számára evidens. Olyan természetesen hat. Stílus, ízlés és egyediség keveredése. Az az érzésünk támad, hogy mindenki pontosan jól tudja, és tisztában van azzal, hogy mi is az éppen aktuális trend, anélkül, hogy valami olyasvalamit erőltetne magára, ami egyáltalán nem illik az egyéniségéhez.

Az idei őszi-téli cipő és táska trendek kissé merészebbek. Több szín, forma és anyag található meg a különböző kollekciókban.
Az őszi táskák anyagukat tekintve igen sokfélék, úgy, mint a bőr a vászon s olykor a nylon is előkerül. Különösen a bőrből készült fonott táska lesz nagy divat. Eltűntek a pici, aprócska táskák. Sokkal inkább a nagy, ám rövid szárú táskák lesznek a slágerek. A lakk is ismét divat lett, mind a táskáknál, mind a cipőknél. A színek sem elhanyagolhatóak, hiszen idén ősszel bátran hordjunk, hatalmas hasított bőr, mély lila színű táskát. A sötét, vagy inkább méregzöld, a barna különböző árnyalatai és a vörös szín is megtalálható az idei őszi divatban. Cipők terén felejtsük el a törpe sarkakat. Sőt, inkább a tűsarok kerül előtérbe, mind a csizmáknál, mind pedig a félcipőknél. Itt is megtalálható a lakk és a hasított bőrből készült lábbelik. Ám ne felejtsük el, hogy a divat nem minden. Egy lapos talpú cipőhöz szokott láb, igen hamar elfáradhat a 9cm-es sarkú cipőben. A balerina cipő is már a múlté. Vágott, vagy hegyesebb orrú cipők kerülnek ismét a kirakatba.

Idén ősszel, bátrabban öltözködhetünk színesebb darabokba, ennek megfelelően a kiegészítők is követik ezt a vonalat. Így például egy homokszínű vászonkabáthoz, nyugodtan válasszunk egy bordó, fonott bőrből készült táskát és vegyük föl hozzá akár egy bordó övet is. Ne féljünk a lakk anyagoktól sem, hiszen egy fekete lakk táska, vagy cipő minden helyzetben elegánsan hat. És nem utolsó szempont az sem, hogy a lakkcipő sokkal jobban bírja az esős időt, mint egy sima bőrcipő.
Idén ősszel legyünk egy kicsit bátrabbak, merészebbek. De ne vigyünk túlzásba semmit. Hiszen néha a kevesebb több.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top