Csajok Magazin

Iskolakezdési tippek szülőknek

Bár a nyár még javában tombol, vészesen közeleg a szeptember, és ezzel együtt az iskolaszezon.

Az iskolakezdés pedig nemcsak a gyerekeknek okozhat álmatlan éjszakákat, de a szülőknek is, hiszen sokszor okoz fejfájást az iskolaszerek beszerzése, az iskolakezdő csomag összeállítása.

A Tesco összegyűjtött néhány jó tanácsot, amit az iskolaszereket vásárló szülőknek érdemes megfontolniuk, hogy a lehető legegyszerűbben, és persze legkevesebb plusz költséggel túlessenek ezen a komoly feladaton.

Íme, a Tesco legfontosabb iskolakezdő tippjei a szülőknek:

Nézzük meg az otthoni készleteket!
Pakoljuk ki az íróasztal fiókjait és nézzük át az előző évekből, esetleg a nagyobb tesótól megmaradt készleteket! Általában minden íróasztal rejt 1-1 maradék füzetet, plusz színes ceruza készletet vagy vízfestéket. Ezekkel pedig máris spóroltunk. A maradékok felkutatásánál  ugyanakkor oda kell figyelnünk a szavatosságra. Néhány dolog, például a tempera és a ragasztó ugyanis nem örök életűek.  Ezekből érdemes minden évben újat beszerezni, nehogy a  gyerek az iskolában szembesüljön vele, hogy a piros valójában már nem is piros, a ragasztó pedig beszáradt.

Lista alapján vásároljunk!
Mielőtt vásárolni indulnánk, készítsünk egy listát a szükséges tanszerekről, vagy vegyük kezünkbe az iskola által összeállított listát. Különösen fontos ez az első osztályba készülő gyerekeknél, akiknek számos extra dolog kell, és ráadásul még a szülőknek sincs kellő tapasztalatuk az iskolaszerek beszerzésében. A listával számos felesleges plusz kiadástól kíméljük meg magunkat!

A Tesco hipermarketekben kifüggesztett listák nyújtanak segítséget a vásárláshoz, a legnagyobb 25 áruházban pedig tanító nénik is segédkeznek a vásárlás megkönnyítéséhez.

Határozzuk meg a költségkeretet!
A gyermekek beiskolázása jelentős anyagi terhet ró a családra. A Tesco felmérése szerint egy elsős gyerek iskolakezdő csomagjának ára 10.000 Ft-tól akár 30.000 Ft-ig terjedhet. Szülők és gyerekek számára is könnyebb, ha előre megszabjuk a rendelkezésünkre álló költségkeretet. Nézzünk körül előre az árak tekintetében, és a lehetőségeinket is figyelembe véve határozzuk meg, mi az a maximum, amit erre a célra elkölthetünk.

Ha nagyobb a gyermek, érdemes előre leegyeztetni vele, hogy mennyit szánunk erre a célra, és milyen termékek közül válogathat. Ha okosan gazdálkodunk, a keretbe belefér majd 1-1 menőbb füzet, vagy tolltartó, amivel a gyerkőc is büszkén mehet majd a suliba!

A Tesco számos árkategóriában kínálja termékeit. A vásárlók a legolcsóbb saját márkás  termékek mellett megtalálják a polcokon a legújabb design termékeket is. Így a legolcsóbb magyar gyártó által előállított design spirálfüzetet 77 Ft-ért vásárolhatjuk meg, míg a legdrágábbat 1089 Ft-ért, igaz ez utóbbi igazán trendi, designos darab! A5-ös tűzött füzetet akár 29 forintért is kapunk, míg az extra minőségű és lapszámú ára 379 forint. Ne ijedjünk meg akkor sem, ha a tanító néni valamiből esetleg a jobb minőséget javasolja beszerezni. A Tesco széles kínálatában válogatva könnyedén összeállíthatjuk a megfelelő ár-érték arányú kezdőcsomagot kisiskolásunknak.

Mindent egy helyen!
Azzal talán nem mondunk újdonságot, hogy a hipermarketekben olcsóbban megkaphatjuk az iskolakezdéshez szükséges dolgokat, mint mondjuk a sarki papírboltban. Azt is fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezekben az üzletekben nem csak az alap iskolaszereket kaphatjuk meg, hanem az egyéb szükséges dolgokat is beszerezhetjük.

Így például a kisiskolások számára szükséges eszközöket (gyurma, rajzlap, vonalzó, uzsonnás doboz, tisztasági csomag), vagy a tornazsába szükséges sportcuccokat. Ha mindent egy helyen szerzünk be, nemcsak pénzt, de jelentős időt és energiát is megtakaríthatunk.

A Tesco idén minden iskolásoknak szánt terméket egy helyre, külön szezonális polcokra helyezett ki, hogy ezzel is megkönnyítse a szülők és gyerekek dolgát.

Figyeljük az akciókat!
A legnagyobb üzletek iskolakezdési akcióval csalogatják a vásárlókat, ahol jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá a szükséges iskolaszerekhez. Több ezer forintot is megspórolhatunk, ha az áruházak akciós kínálata közül válogatunk. A Tesco augusztus 1-jén indította tanszervásárát, amelynek során 1800 különféle termékből állókínálattal, valamint termék- és kuponakciókkal is várja a gyermekes családokat.

Időben vásároljunk!
A vásárlás szempontjából fontos az időzítés is, az akciós készletek ugyanis hamar kifogyhatnak. Ha szeretnénk kihasználni a széles árukínálat adta lehetőségeket, és kedvünkre szeretnénk válogatni, akkor érdemes időben megejteni a vásárlást. Az utolsó pillanatban ugyanis már nem biztos, hogy lesz még az akciós készletből, vagy épp abból a Verdás, Micimackós, vagy hercegnős füzetből, amire a gyermekünk annyira vágyott.
Az időtényező fontos lehet még az iskolatáskák esetében is, ahol a magasabb árfekvésű, gerincbarát és ergonomikus táskákat hamarabb elkapkodják, a gyermek egészségét szem előtt tartva. Így aki nem gondolkodik időben, annak esetleg több kört kell futni a megfelelő iskolatáska meg találásáig.

Legyünk kreatívak!
Ha szűkös a rendelkezésre álló keret, ne essünk kétségbe, inkább vegyük elő a kreativitásunkat! A legegyszerűbb, legolcsóbb füzetet is fel lehet dobni, egy jól megválasztott, mesefigurás, állatos vagy éppen saját készítésű csomagolópapírral. Ilyenkor pedig a gyermek is átélheti a közös dekorálás örömét!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top