Csajok Magazin

Intimlézer: a teljes értékű nő szolgálatában

Míg a bőrgyógyászati, plasztikai vagy szemészeti kezelésekben széles körben ismert a lézer alkalmazása,

A nőgyógyászatban viszonylag újdonságnak számít a lézertechnológia alkalmazása. Pedig számos előnyt hordoz például az enyhe és középsúlyos vizelettartási gondok kezelésében, a panaszokat okozó laza hüvely szűkítésében, a  hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésében.
Női inkontinencia, hüvelytágasság: könnyebben kezelhető, mint eddig valaha
„Mai napig szemérmes kuncogás vagy gyanakvó, puritán megjegyzések sora fogadja az intimlézer kifejezést, pedig az egyik legkomolyabb orvosi innovációról van szó” – magyarázza dr. Pánczél Zita nőgyógyász, a Genium Esztétikai Központ lézerspecialistája, aki szerint sok nőt érintő probléma egyszerű és fájdalommentes megoldását teszi lehetővé az új eljárás. Egyik ilyen a vizelet inkontinencia, mely leginkább tüsszentés, köhögés vagy nevetés esetén, illetve sportolás vagy egyéb fizikai terhelés alatt jelentkezhet. A vizelettartás nehézségei bármely életkorban kialakulhatnak, de leginkább a kor előrehaladtával és szülést követően válnak gyakoribbá. „A lézeres terápia lényege, hogy a lézersugár hatására a kollagénrostok újraképződnek és megerősödnek, ez pedig megerősíti és alátámasztja a hólyagalapot, így a páciens normál kontinencia funkciói visszatérnek” – magyarázza a működési elvet dr. Pánczél Zita.
Kimagaslóan jó eredmények a női intimkezelésekben
Intimlézerrel kezelve, a páciensek 94%-a számolt be jelentős javulásról és 68%-ának szűnt meg teljesen a vizeletvesztése 120 nap alatt. De a tudományos eredmények egyértelműen igazolták az intimlézer hatékonyságát a hüvelyszűkítő kezelés esetében is. A páciensek 97%-a számolt be pozitív hatásról, a kezelést követően a hüvelycsatorna átlagosan 17%-kal lett szűkebb, a szexuális örömérzet pedig átlagosan 58%-al erősödött.
Az intimlézer segítségével hatékonyan kezelhetőek a változókori hüvelyproblémák is, a hüvelyfal elvékonyodásával járó viszkető és égető érzés, a hüvelyszárazság és az ezzel járó fájdalmas együttlétek, a visszatérő fertőzések és vérezgetések. Az intimlézeres kezelés után a hüvelyfal visszavastagodik eredeti állapotára, a hüvely szárazsága csaknem 100%-ban megszűnik, a hüvely fala újra rugalmas lesz, így a panaszok megszűnnek, és újra fájdalom nélküliek, élvezhetőek lesznek az együttlétek is.
A nőgyógyászati lézer kiváltja a műtétet
Az intimlézeres kezelések legkiemelkedőbb előnye az, hogy műtét nélkül képesek orvosolni enyhe és középsúlyos inkontinenciát, a tág hüvely szindrómát illetve a hüvelyszárazságot. A kezelések gyorsak és gyakorlatilag fájdalommentesek. A  páciens a hüvelyben érezhető enyhe melegségen kívül egyéb kellemetlenséget nem tapasztal.
A korábban alkalmazott műtéti kezelésekkel szemben az intimlézer alkalmazására kórházi beutalás nélkül kerül sor, a 15-20 perces kezelés után a páciensek azonnal folytathatják mindennapi tevékenységüket. Általában két kezelés ajánlott az enyhe és középsúlyos stressz inkontinencia csökkentésére és hüvelyszűkítésre, és három kezelés hüvelyszárazság kezelésére – tudjuk meg dr. Pánczél Zita nőgyógyászati lézerspecialistától.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top