Csajok Magazin

Interplasztika

Interjú Dr. Awil Matanus plasztikai sebésszel

Azt mondják, hogy az arab férfiak szépérzéke fejlettebb – hogy a több ezer éves arab kultúra kifinomultabbá alakítja őket…
Szíriából érkezett.
NDK helyett Magyarországra
Hídépítő mérnöki kar helyett orvosira
Gyermekorvos helyett plasztikai sebésznek.
Valahogy mindig jött valaki az életébe, és megkérdezte tőle – Miért nem… ?
Miért nem mégy Magyarországra? Miért nem mégy orvosira? Miért nem mégy plasztikai sebésznek?
A sors ezekkel a kérdésekkel igazgatta erre az útra. Ma ő az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész Magyarországon.
27 év, több ezer operáció áll mögötte.
Tanult mikrosebészetet, fejlődési rendellenességeket helyreállító műtéteket, kézsebészetet. A híres Szövetség utcai plasztikai sebészeten kezdte, a Honvéd kórházban folytatta, majd Damaszkuszban operált évekig.
Ő végzett először mellplasztikát hasplasztikával kombinálva úgy, hogy mell alatt végzett metszés nélkül a has irányából helyezte be az implantátumot.
Szövetkímélő műtéti technikája nyomán kevés a szövődmény, kisebb a fájdalom.
Nincs olyan testrész, amin ne végzett volna helyreállító vagy szépészeti beavatkozást.
Megfogja, minden, ami szép. Autó, egy szép cipő, egy bútordarab, egy szép mozdulat. Valahogy arra áll rá a szeme.
De azt is látja, hogy mit lehetne szebbé varázsolni. Fejben operál. Sétál az utcán, ül a kávézóban, meglát egy arcot, máris beindul, és dolgozik – csinosabb orr, karcsúbb derék, itt-ott egy kis lifting – gondolatban kész az esztétikai műtét. Kezdetben volt, hogy legszívesebben odament volna, és mondta volna, tudja mit, ezt vegyük le, ebből egy kicsit többet, ezt egy kissé arrébb…
Aztán rájött, hogy amíg valaki rendben van magával, addig nincs szükség sebészre. Az emberek nagy többsége szerinte egy-egy testrészére „ráteszi a problémáját”. Ha nincs rendben az életével, hát azt gondolja, biztosan az orra miatt. Vagy a cicijével van a baj. És rohan a plasztikai sebészéhez. Aki persze széppé varázsolja, és megszűnik a probléma. De nem azért, mert szebb lett. Hanem mert ő maga jóba került önmagával.
Szíriába? Pár év után azért ment haza annak idején, hogy családot alapítson. A hagyományok, a család elvárásai megkívánták, hogy szír feleséget válasszon.
Három gyereke van. Fiú-lány-fiú.
Magyarok vagy szírek? Mindkettő. És maga, Doktor Úr? Magyar vagy szír? Nevet. Hát én is. Mindkettő.
Dr. Awil Matanus – klinikánk plasztikai sebésze
0630/740-4826
0670/943-4826

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top