Csajok Magazin

Interjú Béres Alexandrával

Béres Alexandra sokak számára példakép, hiszen nemcsak elért sikerei, csodás alakja, hanem kitartása is követésre méltó. A személyiségéből áradó harmónia, testének és lelkének egyensúlyából fakad, amelyet most nemcsak a fogyni vágyókkal, hanem a műsort nézőkkel is megosztja…

Rengeteg dolgot csinálsz egyszerre, hogyan egyeztethető össze mindez?

Az edzőterem a régi vágyam, amiben ma már, mint szakmai igazgató tevékenykedem, az egyikben pedig, három korosztály számára órákat is tartok. Emellett idén nagyon sok időmet lekötötte az életmóddal kapcsolatos könyvem kiadása, és a megjelenést követő tevékenységek. A munkám mellett mindig jut idő, a másik nagy „szerelemre” a curlingre is, melyet a férjemmel együtt űzünk. Nem könnyű összeegyeztetni mindezt, de számomra mindegyik nagyon fontos, így egyikről sem mondanék le, inkább pontosan beosztom az időmet.

Hogyan valósítható meg számodra a harmónia? Mi a titka boldog házasságotoknak?

Az élet minden területén azzal foglalkozom, amit szeretek. Az egészség szó kapcsán, én mindig a testi, lelki egyensúlyra gondolok. A mozgás, a sport vonzza a lelki egészséget. Tíz éve élünk boldog házasságban, amelyben nincs semmilyen titok, egyszerűen csak odafigyelünk egymásra, mindig szakítunk időt a másikra.

Mikorra tervezitek a babát?

Remélhetőleg már nem kell sokáig várnunk…

Hogyan töltődsz fel?

Az utazás számomra igazi feltöltődés, szerencsére volt módom bejárni rengeteg országot, megismerni számos kultúrát. A Frey műsor kapcsán olyan helyekre is eljutottam, ami csak hosszú szervezések árán valósítható meg. Emellett sok időt töltünk az Egyesült Államokban, ahol a férjem szülei élnek, ott minden figyelmünk egymásra fordul. Ha csak azonban egy-egy estét tudok szánni a feltöltődésre: nagyon szeretem az infraszaunát, ami nemcsak ellazít, de mérlegtelenít is, és a fizikai megterhelések után egy jó aromaterápiás fürdő lazítja el az izmaimat.

Miről is szól a súlykontroll-program?

Ezzel a módszerrel megváltoztathatod életmódodat, szükség esetén könnyedén fogyhatsz, és megtarthatod a számodra ideális testsúlyt. A Súlykontroll Program egyedi és átfogó program, táplálkozásról, pszichológiáról és természetesen mozgásról. Az élelmiszereket glikémiás index, az energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalom figyelembe vételével a saját rendszerünkbe foglaltuk és 1-től 100-ig terjedő skálán indexáltuk. Ha egy ételnek alacsony a glikémiás indexe, az azt jelenti, hogy elfogyasztása után sokáig kitart majd a jóllakottság érzése, később leszünk éhesek.

Hogy néz ki a program?

A diétás programot három szakaszra osztottuk, az első, egy szigorúbb, de rövid ideig tartó szakasz, ami alatt viszonylag gyors súlycsökkenésre számítunk, ami elsősorban folyadékveszteségre utal. Ilyenkor 30 alatti indexű élelmiszerek fogyasztása ajánlott (ilyen: a brokkoli, mozzrella sajt, grapefruit, pulykacomb, csirkesonka, tonhal, gomba, 1,5%-os tej, joghurt stb.)

A második a tartós fogyás szakasz: ilyenkor hetente kb. 0,5-1 kg fogyásra számíthatunk, ami a testtömegtől függően néhány héttől több hónapig is tarthat. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy két alacsony indexű élelmiszerhez csak egy közepes indexű élelmiszert együnk (30 és 60 közötti indexű élelmiszert).

Az utolsó, a Súlykontroll szakasz: ebben tanulják meg, hogyan lehet fokozatosan visszaállni a fogyókúrás étrendből az egészséges étrendbe. Ez az elért testsúlyt segít megtartani. Ráadásul akkor sem kell megijedni, ha egyik nap nassolunk egy kis süteményt, csokit, másnap csak annyi a teendő, hogy csupa 30 alatti élelmiszert fogyasszunk és visszatérhetünk a diétához. A Súlykontroll programban gyakorlatokat is ajánlunk, hiszen nincs hatékony diéta mozgás nélkül!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top