Csajok Magazin

Interjú Ambrus Mercédesszel

Októberi számunkban Ambrus Mercédesszel beszélgettünk az egykori R-go együttes gida lányával. Interjúnkból kiderül Mercédesz mivel foglalkozik mostanában és hogyan tartja kordában tökéletes alakját.

<$443$>Mercédesz, ha jól tudom fontos számodra a horoszkóp. Ez valóban így van? Ha már itt tartunk mi a horoszkópod?

Bika a horoszkópom. Igen fontos számomra, de nem végletesen.

Budapesten születtél és azóta is itt élsz. A fővárosban talán több lehetőség van, nem? Hogyan kezdődött minden?

Nem voltam még 18 éves mikor a Magyar Divat Intézet meghirdetett egy manöken tanfolyamot. Marjai Judit tanította a fotótechnikát és Nárai Tamás a színpadi mozgást. Itt kezdődött minden.

Ezután elindultál a siker útján. Mik voltak és a kezdeti szárnypróbálgatások és hogyan ismerkedtél meg Szikora Robival?

A Világ Ifjusága és Füles magazinban kezdtem. Ami jó volt arra, hogy itthon is megismertek. De ezek még nem voltak túl komoly munkák. Kisebb modell munkák, fotózások. Egy fotózás alkalmával ismerkedtem meg Szikora Robival, így gidaként bekerültem az R-go-ba, ami három évig tartott.

Azóta tartjátok még a kapcsolatot?

Már nem, esetleg ha összefutunk, beszélgetünk egy kicsit. De nem aktív a kapcsolatom Robiékkal.

Ezután hogyan került sor a külföldi munkákra?

Egyszer bejöttek a Divat Intézetbe válogatást tartani, szereplőket kerestek dokumentum játékfilmhez. Így kerültem ki 1989-ben külföldre. Néhány hetet tartózkodtam kint. Ma már itthon nem vállalok munkákat, csak külföldön. A családi életbe teljesen belefér a külföldi munka. A magánéletben viszont mindig problémákat okozott. A férfiakat meg kellett győzni, hogy ez csak munka. Habár okozott nehézségeket, de soha nem ez volt a szakító ok. Inkább más jellegú dolgok voltak.

Merre jártál a nagyvilágban?

Amerikában egyáltalán nem voltam, de volt szerencsém látni Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, jártam a Maldiv-szivegeken, Csehországban, Szlovákiában és Erdélyben is.

Hogyan telnek most a napjaid?

Remekül érzem most magam. Kaptam egy új, nagyon szép munkát Olaszországban. A Picantina nevű fehérnemű- és ruházati cég választott ki arcának. Ezt szeretem csinálni. Act fotózni szeretek, de csak külföldön, a 12 éves fiam miatt. Kellemetlen lenne, ha az iskolában autógrammot kérnének a különböző Playboy újságokba. Ezeken a munkáimon kívül még szoktam játszani vígjátékokban is.

Mi a titkod, hogy mindig ilyen fitt vagy?

Ez a munka nem engedi, meg, hogy ellustuljak. Régen heti ötször jártam bodyzni, mostmár csak heti háromszor. De általános iskolás korom óta mozgok. Teniszeztem, úsztam, gimnasztikáztam. Mostmár csak a bodyra van idő, de nagyon szeretem csinálni.

Megváltoztak az étkezési szokásaid. Mi is történt pontosan?

2 hónapja vegetáriánus lettem. Egy televíziós műsor alkalmával két teológus beszélgetése kapcsán döntöttem így. Nagyon megfogott a krisnás szavai. Úgy döntöttem kihagyom a  húst az étkezésből. Tojást, tejet és joghurtot továbbra is fogyasztok, csak a húst hagytam el.

Ha nem vagyok túl indiszkrét, mi a helyzet a családoddal?

Egy gyermekem van, elváltam az első házasságból. Most egyedül nevelem a kisfiamat, de anyukám nagyon sokat segít, a munka miatt. Szeretnék még egy kislányt is, amire persze nincs garancia. 12 év telt el. Így nehéz az alakom miatt, ennyi idősen. Azonban nem szeretnék még egyszer elvállni, mert a legcsodálatosabb dolog a rendes család. Szeretném, ha egyszer valóra válna. Nem elég az, hogy egy férfi csinos legyen. Ha azonban többet tud nyújtani, miért ne. Most már szellemileg is más vagyok. Dominik sem volt tervezve, és akkor, 23 évesen csak sodródtam az árral. Anyukámmal nagyon jó a kapcsolatunk. Ő nem csak az anyukám, a barátnőm, hanem a cinkos társam is egyben.

Dominik születése előtt, még egészen más terveid voltak?

Igen. Énekesnő szerettem volna lenni, de pont akkor érkezett a kisfiam.

Mik a terveid a jövőben?

Többféle tervem is van. Mivel női ruha készítő és tervező a végzettségem, elgondolkoztam, hogy esetleg belefognék. De ahhoz nagyon sok kezdőtőke kell. De egy hangulatos bár vezetése sem állna messze tőlem.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top