Csajok Magazin

Illés Fanni: Ezt a testet kaptam és elfogadtam magam

 Önelfogadásról vallottak a JOY Social Media Award jelöltjei: B. Nagy Réka, Németh Dorottya, Illés Fanni, Szabó Zsófi

Fiatalok, szépek, sikeresek és közös bennük az is, hogy hosszú utat jártak be, amíg elfogadták a testüket, bántásból B. Nagy Rékának, Németh Dorottyának, Illés Fanninak és Szabó Zsófinak is jutott bőven. A JOY Social Media Award #szeresdatested kategória jelöltjei ma már elégedetten néznek a tükörbe, vallják, hogy minden test gyönyörű, közösségi média aktivitásukkal pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy követőik is jobban érezzék magukat a bőrükben és elfogadják önmagukat.

  1. Nagy Réka énekesnő, influencer több mint négy éve robbant be a social media világába, és rögtön az indulásnál záporoztak felé a kritikák. „Dagadt, kövér, kórosan elhízott – főként ilyen beszólásokat kaptam, nem is éreztem jól magam a bőrömben, bő ruhákkal takargattam magam. Tény, hogy sosem voltam vékony, és a negatív kommentek mellett az sem segített, hogy a közösségi médiában csak szép és sovány lányokat követtem, azt hittem, nekem is ilyennek kell lennem” – mondta el B. Nagy Réka, aki csak az elmúlt egy-két évben kezdett bátrabban tükörbe nézni és kibékülni az adottságaival. „A férjem dicséretei sokat segítettek abban, hogy szépnek lássam magam. Új idolokat találtam a social mediában, olyan lányokat, akik a bodypositivity jegyében vállalják önmagukat a hibáikkal együtt, és jól érzik magukat a bőrükben. Emellett egészségesen étkezem, rendszeresen sportolok, több az önbizalmam – ezt az érzést pedig igyekszem átadni a követőimnek.”

„Ahogyan senki, úgy én sem választhattam meg, hogy milyen legyen a külsőm. Ezt a testet kaptam és elfogadtam magam olyannak, amilyennek születtem” – mondta el Illés Fanni paralimpikon úszó, akit nem a fogyatékosságára vonatkozó bántások érdekelnek igazán, jobban fáj neki, ha pár kiló túlsúllyal éri valamilyen bántás, beszólás. „Általában ez akkor van, amikor én is érzem magamon és látom is, hogy nem hozom a versenysúlyomat. Az utóbbi időben ezeket a bántásokat már nem veszem annyira magamra, manapság tudom szeretni a testem úgy ahogy van, minden kis változásával együtt. Meg vagyok elégedve magammal, teljesnek érzem és látom magamat.”

Németh Dorottya, kétszeres fitness világbajnok kislánykora óta küzd testképzavarral, ami elől az élsportba menekült. Pontosan tudja, milyen fojtogató érzés az, ha állandóan szégyelljük a testünket. „Első kisfiam születése után 10 kg-ot híztam a szoptatás alatt, az akkor még nem diagnosztizált hiperinzulinémia miatt. Sportoló vagyok, sokan elvárták volna tőlem, hogy azonnal top formába kerüljek, de bármivel próbálkoztam, az anyagcserezavar miatt semmire nem reagált a testem. Akkor ez nagyon rányomta az önértékelésemre a bélyegét” – mesélte Németh Dorottya, aki most már, kétszeres anyaként jól érzi magát a bőrében, büszke a testére, pedig – mint mondja – közel sem ugyanolyan már, mint azelőtt. „A férjemtől kaptam a legnagyobb támogatást, aki akkor is ugyanúgy szeretett és tartotta bennem a lelket, amikor a mérleg száz kilót mutatott.”

Szabó Zsófi az RTL Klub műsorvezetője, jelenleg kirobbanó formában van, a sok futás meghozta az eredményét – a befektetett időt és energiát látja a külseje mögött, amikor tükörbe néz. „Pozitív gondolataim vannak a külalakommal kapcsolatban, mert tudom mennyi munkám van mögötte” – mondta el a műsorvezető.  Ám nem volt ez mindig így. „Számtalanszor kritizáltak, de az is rosszul tudott esni, amikor nem bántottak, hanem dicsérték a teltebb idomaimat. Az emberek néha nem is gondolják, hogy egy-egy mondat, meg ha nem is kifejezetten rossz szándékú, milyen sebet ejthet valakin, aki éppen érzékenyebb időszakában van.”  Szabó Zsófi hisz abban, hogy a közösségi médiában fontos egymás támogatása, szerinte amikor egy nő őszintén támogat egy másik hölgyet, az rengeteg pluszt ad. „Anyukám a legnagyobb kritikusom, így mikor ő dicsér, annak van alapja. Alapvetően abban hiszek, hogy támogatni kell egymást és nem kritizálni!”

A JOY magazin Social Media Award jelöltjeire a közönség az alábbi oldalon szavazhat: www.joy.hu/sma

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top