Csajok Magazin

Így találd meg a tökéletes szépségszalont!

A tökéletes fodrász, kozmetikus vagy körmös és nem mellesleg szalon megtalálása komoly dilemmát okozhat, mert ma már olyan sok helyen találkozhatsz információkkal, hogy nő legyen a talpán, aki képes rálelni a számára minden szempontból tökéletes helyre. Természetesen, egyrészről szuper, hogy széles a választék, de igen nagy csalódást okozhat, ha nem tudatosan választasz, főleg, ha csak a sokadik szakembernél fedezed fel azt, amit keresel.

Azért, hogy könnyebben eligazodj a lehetőségek tengerében, összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venned, mielőtt bejelentkezel valahova.

A külső igenis számít

Fontos, hogy egy szalon vagy egy szakember hogyan kommunikál magáról, mit üzen a külvilágnak, hiszen a kialakított márka igen nagy százalékban tükrözi a szolgáltatás színvonalát, valamint azt, hogy mennyire fognak odafigyelni rád. Ezért lényeges, hogy a lehető legtöbb platformon informálódj a kinézett helyről, és olyat válassz, aminek a stílusa közel áll hozzád! Vagyis, ha Te inkább a klasszikus stílus híve vagy, elsősorban azokat a helyeket keresd, amik ezt a vonalat képviselik, és ne egy ultravagány szalon legyen az elsődleges célpont. Hidd el, hogy így Te is jobban fogod magad érezni!

Baráti ajánlás

Mivel bizalmi szakmákról beszélünk, teljesen természetes, hogy komfortosabb, ha egy ismerősöd által javasolt szakemberhez fordulsz. Ám ne feledd, nem biztos, hogy ami a barátnődnek megfelelt, Neked is tökéletes lesz. Mindenkinek mások az igényei, az eltérő bőr-, haj- és köröm típusról nem is beszélve. Hallgasd meg a jótanácsokat, de nézz utána a szalonnak, olvass fórumokat, véleményeket! Ha pedig bizonytalankodsz, kérd ki az álláspontjukat a Te szükségleteiddel kapcsolatban! A válaszreakcióból ki fog derülni, hogy érdemes-e kipróbálni őket.

Tájékozódj az árakról!

Rendkívül kellemetlen érzés, ha egy kezelés közben, vagy amíg a hajadat, körmödet készítik, feszengsz amiatt, hogy mennyibe fog ez kerülni. Azt a szalont, amelyik nem ad erről pontos tájékoztatást, jobb elkerülni. Ugyanez a helyzet akkor is, ha túl alacsony egy szolgáltatás ára. Két dolog történhet ebben az esetben: csak egy alap szolgáltatás költségét tüntették fel, amire még számos díjat felszámolnak, mire felállsz a székből, vagy a szolgáltatás és a felhasznált alapanyagok minősége nem megfelelő, ami silány munkát és elégedetlenséget eredményez. Gondolj bele, egy szalon üzemeltetése mennyi költéséggel jár a bérleti díjtól a felhasznált anyagokon át a költséges képzésekig

Nézd meg a csapatot!

Egy szalonon belül is többféle specialista dolgozhat, akiknek eltérő a profilja. Mindenki másban, más stílusban erős. Nézd végig a fényképeket, olvasd végig a szakmai múltat, a referencia munkákat, hogy biztosan olyan emberhez kerülj, aki érteni fogja az esetleges problémáidat, az elvárásaidat, és nem utolsó sorban, aki szimpatikus számodra. Egy valamire való szalon, szakember ezeket az információkat mind feltünteti a honlapján vagy Facebook oldalán.

Számít a minősítés

A nívós, független szakmai versenyek garanciát jelentenek arra, hogy egy adott szolgáltató professzionális mércével nézve is igényesen, etikusan és hozzáértő szakembereket foglalkoztatva működik. A Remeka.hu immár negyedik alkalommal hirdette meg az Év Szalonja versenyt, amelyre szigorú szabályok alapján, a koncepció, referenciák, specialitások, továbbá a kommunikáció bemutatásával lehet pályázni. Amennyiben a profik véleményére is adsz, és biztonságot jelent egy minősített szalon, érdemes utánanézned a szakmai ajánlásoknak is.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top