Csajok Magazin

Húsvéti tojás finom csipkemintával

A világító tojás elegáns hangulatot varázsol. Ez a finom csipkézett tojás elegáns ünnepi hangulatot varázsol otthonába húsvétkor!

A csipkézett tojásdísz megalkotásakor semmi nincs, ami határt szabna a képzeletének: a formákat és a mintákat szabadon, a saját stílusában tervezheti meg és variálhatja. Biztos lehet benne, hogy vendégei csodájára fognak járni ennek az egyedi dekorációnak. Az elegáns húsvéti tojás ajándéknak is kiváló.

Szükséges eszközök
Dremel® 3000-es multifunkcionális szerszám
Dremel® 150-es precíziós fúrószár (2.0 mm)
Dremel® 192-es nagy fordulatszámon használható marószár (4.8 mm)
Dremel® 930-as ragasztópisztoly

Szükséges alapanyagok
Kifújt, megtisztított libatojás
Festőszalag
Ceruza
Papír
LED lámpa

Első lépés
Fúrjon 1-1 lyukat a tojás tetejére és aljára. Fújja ki belőle a belsejét, majd tegye az üres tojáshéjat ecetes vízbe, öblítse jól át és szárítsa meg.
Miután a tojás kiszáradt, tekerje be a külső felületét festőszalaggal felülről lefelé. Ez segítségére lesz abban, hogy szimmetrikus mintát rajzoljon.

Második lépés
Ceruzával rajzolja fel a tojáshéjra a mintát, amit ki szeretne csipkézni. Legjobb, ha előzetesen felvázolja egy papírra, amit majd mintasablonként használhat.

Harmadik lépés
A Dremel 3000-es multifunkcionális szerszám és a 150-es precíziós fúrószár használatával kezdje el a felrajzolt minta átlukasztását. Óvatosan végezze a műveletet, nehogy a tojáshéj megrepedjen, vagy eltörjön.

Negyedik lépés
A nagyobb minták, lyukak elkészítéséhez használja a Dremel 3000-es multifunkcionális szerszámot a 192-es marószárral.
Ha a csipkézéssel végzett, tisztítsa meg ecsettel a tojást a héj darabkáktól és a portól.

Ötödik lépés
Vágjon egy nyílást a tojás egyik végén, és a belsejébe a Dremel 930-es ragasztópisztoly segítségével rögzítsen LED lámpát.
Tovább dekorálhatja a tojást úgy, hogy körbetekeri egy selyem szalaggal, és tetejére köt egy masnit.

Tipp
A fent bemutatott finom virágminta helyett csipkézheti spirál alakban is a tojást. Ehhez nem kell mást tennie, csak a festőszalagot spirál alakban a tojásra tekerni. Az egyenletes térkihasználás érdekében az a legjobb, ha a tojás tetején kezdi a tekerést, és az alján fejezi be. Tartson legalább 3 cm távolságot a festőszalagok csíkjai között.

Az elkészült tojások

   
További információért látogasson el a
www.dremeleurope.com
weboldalra.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top