Csajok Magazin

Hogyan válaszd ki az esküvő színeit?

Soha ne becsüld alá az esküvőd színének kiválasztásának fontosságát. A siker érdekében először válaszd ki az alapszíneket, majd ezekből kiindulva határozd meg, hogy milyen tónusokat és a kiegészítő színeket szeretnél. Ne feledd, hogy mindent össze kell hangolnod: a menyasszonyi ruhától a virágokon át a tortáig és így tovább.

Valószínű, hogy már van elképzelésed arról, hogy melyek azok a színek, amelyek meghatározóak legyenek álmaid esküvőjén. Lehet, hogy ezeknek a színeknek különleges jelentésük van, de előfordul, hogy egyszerűen csak azt szeretnéd, hogy minden a kedvenc színeddel legyen díszítve. De mindemellett más szempontokat is figyelembe kell venni.

A színek évszakokat és érzelmeket is jelképezhetnek. Az általad kiválasztott esküvői színek kombinálása egy bizonyos hangulatot vagy lelkiállapotot fog tükrözni. Az alábbiakban szakembereink tanácsai következnek, melyek segítségével úgy alkalmazhatod a színeket, hogy azok hozzájáruljanak ahhoz, hogy mindig szívesen gondolj majd vissza az esküvőd napjára.

A színek és az évszakok

Tavasz – hűvös színek árnyalatai: babarózsaszín, élénk krém, halványlila, égszínkék, méregzöld, ezüst és lágy tónusok
Nyár – élénk lila, barackvirág szín, hófehér, sárga és halványkék
Ősz – téglavörös, bordó, rézvörös, olíva zöld, sötét rózsaszín
Tél – a hideget sugalló fehér és krém legkülönbözőbb tónusai: az elefántcsont fehértől a világos kávészínig. Télen hangulatos kombinációt lehet elérni az ezüstszürke és hűvös kék felhasználásával is.

A színek jelentése

Természetesen végtelen a lehetséges színkombinációk száma, így lehetetlen mindet felsorolni. Ezért azon néhány szín jelentését soroljuk fel, amelyet a leggyakrabban szoktak alkalmazni.

Világoskék – gyógyító, boldogság, türelem
Sötétkék – változás
Zöld – termékenység, gyarapodás, pénz, irigység
Narancssárga – energia, ösztönzés
Rózsaszín – barátság, szerelem
Lila – gyógyír, meditáció, spiritualizmus
Piros – bátorság, szenvedély, egészség, védelem, erő
Sárga – vonzalom, értelem, tanulás
Fehér – védelem, megtisztulás, béke

Forrás és fotó: www.alompar.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top