Csajok Magazin

Hogyan őrizzük meg nyáron is az alakunkat?

A nyár a strandolás, a fesztiválok, a kerti partik időszaka. De hogyan is étkezzünk, ha ilyenkor is szeretnénk megőrizni a már elért alakot?! Mudra Ágnes, többszörös magyar és német bajnok, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző elmond néhány egészséges tippet, továbbá arra is kitér, hogy van megoldás a cellulit mérséklésére!

Itt a nyár legforróbb hónapja, az augusztus, ami azt is jelenti, hogy fokozottan ügyelnünk kell arra, mit eszünk, hol vásárolunk, illetve a főzési- és tárolási körülményekre, hiszen a meleget és a friss tápanyagokat a baktériumok is kedvelik. Kizárólag megbízható forrásból vásároljunk, de így is ellenőrizzük le mindig az ételek lejárati dátumát, a hűtést igénylő ételeket minél hamarabb pakoljuk el, tiszta kézzel és megfelelő körülmények között főzzünk, alaposan mossunk meg minden nyers zöldséget és gyümölcsöt! Magas hőfokon süssük át az ételeket, hogy a baktériumok elpusztuljanak! Koktélok helyett készítsünk házi jeges teát, fagyi helyett gyümölcssalátát, nehéz húsok és köretek helyett grillezzünk csirkemellet, halat és zöldségeket, lángos helyett pedig válasszuk inkább a főtt kukoricát!

A cellulit kialakulásának oka a mozgáshiányos életmód, a helytelen táplálkozás, a genetika, az életkor és hormonális problémák is lehetnek. Mindezekből a méreganyagok felhalmozódása és zsírlerakódás következik, vagyis a narancsbőr kialakulása. Ebből kifolyólag nem csak túlsúlyos hölgyeket érint ez a probléma, a vékony lányok is küzdenek korunk népbetegségével. Rengeteg mérget viszünk be a szervezetünkbe, és ezeket lassan ki sem tudjuk szűrni az ételeinkből. Nagy melegben elsősorban a megfelelő folyadékpótláson van a hangsúly, vagyis 3-4 liter vizet igyunk naponta! A vízfogyasztás szuper kiegészítői lehetnek a különféle zöldség- és gyümölcslevek, illetve a görögdinnye, amelynek magas a víztartalma, ellenben nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így kiváló méregtelenítő. Továbbá az egészséges étkezésre kellene helyezni a hangsúlyt tudatosan, mellőzni a finomított dolgokat, a mesterséges ételeket. Az alkohol, a cukor szintén fokozzák a narancsbőr kialakulását. Ráadásul azzal is támogatjuk szervezetünk egészségét, ha sportolunk! Sajnos, ha nem foglalkozunk a testünkkel, a narancsbőr újra és újra visszatér, viszont tudatos táplálkozással és rendszeres mozgással teljesen kordában tartható!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top