Csajok Magazin

Hogyan érezd jól Magad a bőrödben?

El tudod képzelni, hogy eltelik úgy egy teljes nap, esetleg hét, netántalán hónap, amikor bármikor a tükörbe pillantva elégedettséget érzel?
Te is azok közé tartozol, akik folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy mi az, ami nem tökéletes, sőt egyenesen ronda  a testükön?
De mi van akkor, ha a testedet ellenség helyett szövetségesként, még inkább barátként kezelve sokkal közelebb juthatsz a kiváló közérzethez?
És mi van akkor, ha az, hogy jól érzed Magad a bőrödben, az nem egyenlő azzal, hogy megfelelsz a környezeted, a címlapfotók és a plakátok elvárásainak és nyomásának?
Mi kell ahhoz, hogy szeresd a tested, függetlenül attól, hogy milyen ruhamérettel rendelkezel, mit mondanak rólad mások vagy éppen mi az aktuális trend?
Először nézd meg, milyen elvárásaid vannak azzal kapcsolatban, mi minden változik az életedben karcsúbban és formásabban. Mert hiába a sok elismerő tekintet az ellenkező nem részéről, ha rá sem mersz nézni, nem hogy rámosolyogni. Az életed sem válik ettől egy csapásra  izgalmas kalandregénnyé, mert a  bátorság nem feltétlenül nő fordított arányban a kilók csökkenésével.
Akkor még is minek kezdj el mozogni?
Azért, hogy a tested boldog legyen.
Képzeld el a testedet, mint egy jó barátot, aki önálló tudatossággal rendelkezik. Vajon melyik barátod állna Veled szóba, ha folyamatosan ostoroznád? Hányszor ebédelne veled, ha közölnéd vele, hogy csak egy salátát ehet? Mennyire szívesen töltené veled a szabadidejét, ha csak akkor állnál vele szóba, ha 5:30 alatt futja a kilométereket?
Ellenben ha elkezded barátként kezelni, meglátod, hogy mi az, ami igazán boldoggá teszi. Milyen ruhában érezné ma jól magát? Ha hallgatsz rá, hidd el, mosolyogni fogsz egész nap és ez érződni fog a kisugárzásodon is. Milyen ételt szeretne enni? Az első falat sütinél még mosolyogsz ugyan, nem láttam még senkit, aki az utolsó falatot is ugyanolyan széles mosollyal fogyasztotta el. Mi van akkor, ha a többit inkább elviszed magaddal?
És ami a legnagyobb hozzájárulás lehet az életedhez, az a testmozgás. Mert sportolás közben megtapasztalhatod azt az eleven bizsergést, amitől azt érzed, hogy élsz. Ilyenkor beindulnak az áramlások a testedben, ami sokszor épp elegendő ahhoz, hogy egy elakadt élethelyzet is megmozduljon. A mozgás során sokkal több oxigén jut a testedbe, ami energetizálja a sejtjeidet. Nem beszélve arról, hogy a negatív gondolatok és a rosszkedv is nagyobb ívben elkerül, ha mozogsz. Egyszerűen képtelenség letargiába kerülnie annak, aki rendszeresen sportol. Főképp mivel a megoldások számtalan esetben épp ekkor jutnak eszünkbe. Sokkal több zseniális ötlet születik sportolás közben, mint chips ropogtatása alatt.
Ha változást szeretnél az életedben, lendülj mozgásba. Kezd minden nap egy picivel, akár egy-két megálló legyalogolásával. És ne érd be kevesebbel, mint hogy megtalálod azt a mozgás, ami közben azt érzed, hogy a tested és minden sejted egyszerűen boldog.
Az aktív életmód fenntartásában segítenek a következő tippek:
– keress egy közösséget, ahol jól érzed magad , pl. a Kamara Fitnessben családias a légkör
– készítsd ki este az edzőcuccod, hogy ez ne lehessen kifogás
– tanuld meg helyesen elsajátítani az adott mozgásformát (igen, még a futást is), hogy elkerüld a sérüléseket, keress olyan edzési lehetőséget, ahol szakképzett edzők dolgoznak, mint például a Kamara Fitnessben, a Deák térnél.
– ha az nagyobb biztonságérzetet ad, járj olyan helye, ahol csak nők látogatják a termet, a Kamara Fitness is ilyen hely.
– a baráti találkozókat is aktivitás köré szervezd
Mennyivel nagyobb élmény az, ha a kávézó helyett a barátnőddel ellátogattok a kedvenc sármos jógaoktatótok órájára és utána jóleső fáradtsággal arról beszélgettek, mennyit fejlődtetek a kezei között .
Végül pedig jobb, ha tudod, hogy sokkal jobban és hatékonyabban lehet megküzdeni egy-egy kihívással és nehézséggel az életünkben és terhelhetőbbek vagyunk, ha karban tartottuk a testünket.
A cikket Miskei Anikó pszichológus írta a Kamara Fitness felkérésére.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top