Csajok Magazin

HIGH-END FOGÁSZAT, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

Life Changing Dentistry. Valóban lehetséges lenne, hogy egy fogászati kezelés pozitív irányba tereli
az életünket? Dr. Bodrogi Attila szerint nem csak hogy lehetséges, de immár 30 éve, nap mint nap a
gyakorlatban is bebizonyítja, mekkora hatással van az életünkre, ha egészséges és rendezett a fogsorunk,
ha megszépül a mosolyunk. Kossuth téri, a legmodernebb berendezésekkel felszerelt rendelője
nem egy átlagos fogorvosi klinika. A SmileCenter, azon belül is a Bodrogi Bespoke Smile, a személyre
szabott, komplex, mosolytervezéssel kibővített konzultációk és ezek alapján kidolgozott úgynevezett
multidiszciplináris kezelési tervek és beavatkozások színtere, ahol nem ismerik azt a szót: kompromisszum

30 év a gyakorlatban. Ön már magabiztosan kijelentheti, hogy az „évek meg a rutin”… Ez már leginkább szenvedély.

Dr. Bodrogi Attila: „Igen, a szenvedélyem a hivatásom. Nem családi „örökségként” lettem fogorvos, én magam választottam ezt az utat, dolgoztam meg érte kitartóan és keményen. Bár a Semmelweis Egyetemre csak harmadszorra vettek fel, a felkészülés két évében is végig dolgoztam, először egy fogtechnikai laborban, majd fogászati asszisztensként. Végül summa cum laude eredménnyel végeztem, és egyből neki is kezdtem a saját praxisom kiépítésének. A kezdetektől fogva a magam ura voltam, mindig magamnak teremtettem meg azokat a körülményeket, feltételeket, szakmai irányvonalakat, amelyekben folyamatos lehetett a fejlődésem. Már a pályám elején elköteleztem magam a minőségi munka mellett. Rengeteg időt, pénzt és energiát fordítottam saját magam képzésére.

Mik lettek ezek a feltételek, irányvonalak, amik mentén ma is dolgozik?

Dr. Bodrogi Attila: A legmeghatározóbb irányelvem, mind a funkcionális, mind pedig az esztétikai fogászat területén, a komprehenzív megközelítés. Ez lényegében azt jelenti, hogy úgy fókuszálok a problémára, amivel a páciens érkezik, hogy közben az ok-okozati viszonyokat keresem, és egy komplex kezelési tervet állítok össze, ami pontosan megmutatja, hogy honnan, milyen lépéseken keresztül, mennyi idő alatt, milyen anyagi ráfordítással lehet eljutni a kitűzött célhoz. Mindezt ráadásul nem csak szóban tudom elmondani, de a rendelőben megtalálható legfejlettebb digitális technológiának (CT készülék, szájszkenner, 3D nyomtató) és az évek alatt összegyűlt referenciáknak köszönhetően konkrétan be is tudom mutatni előre, mielőtt a kezelések megkezdődtek volna. Évek óta olyan páciensek keresik a munkámat, akik miután bizalmat szavaznak nekem, komolyan, elszántan, felelősséggel, akár áldozatok meghozásával hajlandóak a megoldandó feladat elé állni. Az én dolgom pedíg, hogy úgynevezett Total Solution Provider legyek, aki átlátja, koordinálja és alkalmazza is azokat a legújabb, tudományosan megalapozott elveket és eljárásokat, melyek segítségével a pácienseink lényegesen kiszámíthatóbb módon, kíméletesebben és akár gyorsabban juthatnak el az áhított végeredményhez.

Milyen területekre specializálódott, miben tud kifejezetten a Bodrogi Bespoke Smile keretein belül, Ön személyesen segíteni?

Dr. Bodrogi Attila: Én magam 2001 óta foglalkozom esztétikai fogászattal, azzal, hogy hogyan lehet minél szebb, harmonikusabb, természetesebb mosolyt alkotni. 20 év alatt több mint tízezer fémmentes kerámia restaurációt készítettem, és 15 évnyi Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémiai tagságomnak köszönhetően, Magyarország talán legtapasztaltabb szakértőjének számítok ezen a területen. Hiszem, sőt tudom, hogy ha egy mosolyt helyreállítunk, az egyén egész önértékelése megváltozik. A tervezett mosolykorrekció előadásaim és gyakorlati tréningeim központi eleme. Másik szakterületem az implantológia, amit a UCLA Master Program keretében 2008-ban sajátítottam el. Ma amellett, hogy világszerete tartok előadásokat, tréningeket ebben a témában, egy olyan nemzetközi kutatócsoporttagja is vagyok, ahol forradalmi újításként alkalmazunk, publikálunk és tanítunk egy speciális eljárást, mellyel minimalizáljuk a beavatkozásokkal járó traumát, csökkentjük a gyógyulási időt és ezzel lényegesen „könnyebbé” tesszük a pácienseink életét. Ezenkívül az implantációt közvetlen követő gyógyulási időszakban a legtöbb esetben sikeresen alkalmazom az azonnali fogpótlás koncepcióját, ezzel biztosítva a páciens magabiztos megjelenését és munkaképességét is

Létezik lehetetlen kérés vagy megoldhatatlan probléma?

Dr. Bodrogi Attila: Alapvetőn azt kell, hogy mondjam, a Smile Centerben nem igazán létezik olyan probléma, amin ne tudnánk segíteni. A csapat jelenleg 8 általam kiválasztott szakorvosból áll, az általános fogászati beavatkozásokon túl van szájsebész, fogszabályozó szakorvos, vannak gyökérkezelésre szakosodott kollégák, valamint minden pácienshez tartozik egy úgynevezett Kezelés Koordináló Orvos, aki felelős az adott páciens beavatkozásainak zökkenőmentes összehangolásáért. Azok a kiemelt páciensek pedig, akik az élet más területein is csak a maximummal elégednek meg és itt a rendelőben is ragaszkodnak 30 évnyi tapasztalatomhoz, nemzetközi eredményeimhez, valamint elvárják a legmagasabb szakmai és szolgáltatási szintet, a Bodrogi Bespoke Smile keretében kapnak ellátást. Ebben a rendelőben magam végzem a beavatkozásokat két kezelőegységen, a legkorszerűbb diagnosztikai berendezések, továbbá egy világszínvonalú kerámaispecialista fogtehnikus segítségével.

DÍJAK, ELISMERÉSEK • Egyetemi oktatói tapasztalatait felhasználva 2014-ben létrehozta saját továbbképző központját: Bodrogi Institute – Education Center for Advanced Dentistry. • Előadásai Las Vegastól Cape Townig, Monacótól Hongkongig nagy szakmai elismerésnek örvendenek. • 2014-ben elnyerte az Európai Kozmetikai Fogászati Társaság (ESCD) „The Great Beauty Award”-díját, 2016-ban pedig a szakterületen elért munkája eredményeként megkapta az Academy of Osseointegration Activ Member státuszát is. • 2015 óta az International Aesthetic Masters elit előadói csapatának a tagja, és a magyar fogorvosok között ő az egyetlen, akit a Dental Technician Guild (USA) meghívott a szervezetébe. • Az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia, az Európai Kozmetikai Fogászati Társaság tagja, a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia alapító tagja. • A DentalXP (USA) hivatalos előadója, a PET Research Group tagja, több fogászati gyártó Key Opinion Leadere • Kliensei között ott vannak Dobó Kata, Dér Heni, Anger Zsolt, Kertesi Ingrid, Palya Bea, Zsidró Tamás mellett sokan mások a hazai, ismert gazdasági és közéleti szereplők közül is.

www.smilecenter.hu

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top