Csajok Magazin

Gyors tippek a sminkeléshez

Bizony gyakran előfordulhat, hogy folyik a festék, vagy túl sok a szempillafesték. Néhány ötletet adunk a sminkeléshez.

Elkenődött a smink
Bizony gyakran előfordulhat, hogy folyik a festék. Erre a leghatékonyabb megoldást a fültisztító pálcika jelentheti. Csak mártsuk bele a krémbe, és könnyen korrigálhatjuk a hibát. Ha makacsabb festékkel – például rúzs vagy vízálló szempillaspirál – van dolgunk, krém helyett használhatunk alapozót vagy sminklemosót is.

Túl sok a szempillafesték
Nem is hinnénk, milyen egyszerűen orvosolható ez a probléma, csupán egy papír zsebkendőre van szükségünk: tegyük ezt a két szempillasor közé, és pislogjunk néhányszor.

Sok lett az arcpír?
A sminkelés utolsó lépéseként kerül fel az arcpír, és könnyen megesik, hogy egy kicsit eltúlozzuk a színezést. Ne ijedjünk meg, nem kell elölről kezdenünk a szépítkezést, a túl sok pirosítót ugyanis egy kis porpúderrel ellensúlyozhatjuk.

Kifogyott a szemhéjtus
Bosszantó lehet, ha sminkelés közben jövünk rá arra, hogy a szemhéj tusos tubus bizony üres. Na és? Csak mártsunk a szempillafestékbe egy vékony ecsetet, és máris húzhatjuk a vonalat.

Folyik a szempillafesték
Amennyiben vízálló szempillafestéket használunk, akkor ritkán találkozhatunk ezzel a problémával. Mégis szétkenődik? Színtelen réteggel fixálhatjuk! Ha szeretnénk megelőzni azt, hogy a pillák alá is festék kerüljön, tegyünk a szemünk alá vastag réteg púdert, sminkelés után pedig csak egyszerűen söpörjük le a festékkel együtt.

Rúzsos fogak
Ha befejeztük a sminkelést, tegyük az egyik ujjunkat a szánkba, zárjuk össze az ajkainkat, majd húzzuk ki az ujjunkat.

Fájdalmas szőreltávolítás
Enyhítheti a szőrtelenítés kellemetlen érzését, ha a bőrt a szőr növési irányába húzzuk. Kevésbé fáj a szőrtelenítés akkor is, ha az epilálni kívánt területet jégkockával dörzsöljük át.

Nem egységes a hatás
Ha bőrünkre nincs panasz, elképzelhető, hogy az arcon lévő szőrzet miatt nem elég jó az összhatás. Ilyenkor forduljunk bátran kozmetikushoz, aki leepilálja vagy szőkíti a szőrt.

Forrás: www.valodinok.eoldal.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top