Csajok Magazin

Futók és hírességek foglalták el a kifutópályát

Epres Panni, Trokán Nóra, Debreczeni Zita és Gergely István is versenybe szállt

 Utasszállítók kerekei helyett futócipőkkoptatták a hétvégén a repülőtér betonját. Európában is egyedülálló módon egy működő légikikötő kifutópályáján tartottak jótékonysági félmaratont: ismert emberek, színészek, sportolókmellett a Nike Futóklub tagjai teljesítették az első RunwayRunt!

Különleges sporteseménynek lehettek a részesei, akik beneveztek a Nike Futóklub, a Budapest Airport és a Wizz Air közös szervezésű jótékonysági futóversenyére. A RunwayRun kedvéért néhány órára lezárták a repülőtér 1-es kifutópályáját, majd amikor elhangzott a rajtot jelző kürt, több mint 250 futó vágott neki, hogy váltócsapatokban teljesítsék a 21 kilométeres távot. 

A Nike Futóklub tagjai, nagyvállalatok képviselői, légiközlekedési dolgozók, hírességek, sportolók, diplomaták és más „futóbarátok” vállalkoztak arra, hogy megméressékmagukat a jótékonysági félmaratonon. A szórakozás és a páratlan sportélmény mellett a hagyományteremtő szándékkal megrendezett RunwayRun célkitűzése, hogy a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű hallgatóksportolási lehetőségét támogassa. A futókbecsületkasszába juttatott adományaiból a szervezők a Margitszigeti Atlétikai Centrumba belépőket vásárolnak és ezeket juttatják el három egyetem hallgatói önkormányzatának. A pénzadományon kívül voltak, akik önkéntes munkát ajánlottak föl, ők a Suhanj Alapítvány és a Bátor Tábor munkáját segítik majd.

A RunwayRunon szép számmal húztak futócipőt a hírességek is: Epres Panni és Debreczeni Zita modellek, Trokán Nóra színésznő és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó közös váltóban futottak.
„Életre szóló élmény volt a kifutópálya aszfaltján futni, ráadásul a félmaratont egy szuper csapattal teljesíthettem. A versenyszellem hajtott bennünket előre, és olyan nagy volt közöttünk az összetartás, hogy kizárólag az utánam következő Trokán Nórára gondoltam a hat kilométer alatt. Nem akartam, hogy túl sokat kelljen rám várnia” – mesélte a verseny után Epres Panni, aki 28 perc alatt teljesítette a hat kilométeres távot.

Az extrém helyszín mindenki számára motiváló volt, Trokán Nóra például „futókarrierje” egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, de hasonló élményekről számolt be a többi futó is. „Különös érzés volt. Ahogy távolodtam a starttól, egy darabig még szólt a zene, aztán teljes csend fogadott. Kizárólag a saját lélegzetemet hallottam. Csak én voltam ott és a soha véget nem érő kifutópálya” – mondta Trokán Nóra, akit társai köszöntöttek a befutónál.

A Nike sportolói csapatát Kammerer Zoltán, Kozák Danuta és Tóth Dávid erősítette. „Bár most nem edzek, az ilyen rendezvényekre mindig tudok időt szakítani. Úgy gondolom, egy élsportolónak kötelessége példát mutatni. Szeretem az olyan eseményeket, ahol szombat reggel sportos fiatalok, barátok, csapatok együtt hódolnak a testmozgásnak. Sokkal jobban érzem magam egy ilyen közegben, mint például egy szórakozóhelyen. Gyakran futok és úgy gondolom, ez egy olyan sport, amit mindenki megengedhet magának” – mondta a háromszoros olimpiai- és világbajnok kajakozó.

A Class FM váltócsapatát Vadon Jani vezette a betonra, műsorvezető társai, Kiss Orsi, Abaházi Csaba és Szani Roland társaságában. „Általában 18 percig tart, míg lefutom a három kilométert. Nem értem hogyan, de ez most 15 perc alatt sikerült. Őrület, még most is a hatása alatt vagyok! Biztos AbaháziCsabiék hangos hajrázása van a dologban – ők a saját távjuk után, tárt karokkal vártak a célban” – mondta Kiss Orsi.

Az utolsó futó célbaérkezése után egy órával a kifutópályát újra birtokukba vették a repülőgépek.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top