Csajok Magazin

„Fontos volt számunkra a prémium, hazai minőség, és szerettünk volna valódi, különleges ízű mézeket is gyártani.”

Ezek voltak az alapvető szempontok, amelyek aztán a legfontosabb célkitűzéseinkké váltak, amikor létrehoztuk a Magyar Méz Manufaktúrát, amely keretein belül már több mint 5 éve foglalkozunk mézgyártással. Érthető módon a boltokban jelen lévő méztermékek többsége miatt jogosan bizonytalanodnak el az emberek a mézfogyasztással kapcsolatban, éppen ezeket kétségeket igyekszünk eloszlatni a gondosan válogatott magyarországi gazdaságok közreműködésével készült bio-, konvencionális- és ízesített mézzeinkkel.

Miért válassz hazai terméket?

Azért is szeretjük annyira a mézet, mert általa nem kell lemondani az édesítésről. Kiváló helyettesítője a finomított cukornak, hiszen a benne található enzimek számos jótékony hatással rendelkeznek, kifejezetten támogatják az egészségünket. Nem mindegy azonban, hogy honnan szerezzük be a mézünket, hiszen a mai napig kaphatók nagyon rossz összetételű, úgynevezett „hamis mézek”, amelyek gyengébb minőségű, olcsóbb mézekkel vegyítettek, vagy izocukor hozzáadásával készülnek. Ezek a termékek édesítésre ugyan alkalmasak, de minden más kiveszett belőlük, amelyek a mézet annyira különlegessé teszik. Ezt az évenkénti megjelenő Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) is alátámasztja, amely keretin belül hazai termelőknél kapható és más forgalomban lévő mézmintákat vizsgálnak meg.

Fokozott ellenőrzés

A Magyar Méz Manufaktúra őstermelőinek munkáját és a mézek minőségét a hatóságok mellett külön felállított, saját belső ellenőrzési rendszer is folyamatosan ellenőrzi a mézek összetételét annak érdekében, hogy olyan termék kerülhessen a családok asztalára, amelyet mi magunk is szívesen fogyasztunk. Nem véletlenül választottuk a manufaktúra elnevezést, hiszen minden termék megfordul a kezeink között, gyakorlatilag egyenként ellenőrízve minden egyes lecsomagolt mézet.

Széles termékportfolió – nemzetközi elismerések

Nem volt kérdés, hogy a legkiválóbb mézfajták szerepeljenek a termékportfoliónkban. A gesztenye, repce, hárs és a válogatott virágok nektárjából készült termékek mellett, legnagyobb büszkeségünk a Bio akácmézünk, amely már két nemzetközi díjjal is büszkélkedhet. Egyrészt az Európa egyik legnevesebb és legnagyobb versenye, a London Honey Awards arany, majd a Dubai International Taste Awards pedig ezüstéremmel díjazta. Az akácméz különösen a szívügyünk, hiszen a boltokban, olcsóbban kapható legtöbb akácméz az alacsony fruktóz-glükóz tartalma miatt nem tekinthető valódi akácméznek, amelynek el kell érnie az 1,45-ös értéket.

Minőség kívül-belül

Alapvető prémium méztermékeink kiváló alapját képezik ízesített mézkülönlegességeinknek, amelyek remek kiegészítői lehetnek az húsos ünnepi ételeknek, süteményeknek. A minőség részeként olyan termékeket és csomagokat állítunk össze, amelyek ajándéknak is kiválóak, évek óta számos családtagnak és kollégának okozunk örömet különleges termékeinkkkel.

Ha többet szeretnél megtudni termékeinkről, látogass el megújult weboldalunkra: www.magyarmezmanufaktura.hu

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top