Csajok Magazin

„Fonallal történő arcfelvarrások”

Az arcfelvarrás – vagy lift, lifting szóval angolosan kifejezve – az arc idősödő karakterét változtatja meg úgy, hogy egy fiatalabb állapotba viszi vissza gazdáját.

Az arcplasztikáknak számos változata van. A klasszikus arcplasztikák mellett az utóbbi években egyre inkább nőtt az igény a kisebb, kevesebb időtartamú, egyszerűbb műtétekre és a kevesebb műtét utáni rehabilitációs idejű megoldások után. A plasztikai sebészetben tehát kifejlődött ennek az igénynek, és a technika fejlődésnek hatására az úgy nevezett minimál intenzív beavatkozások sora. Az arc területén ez a fonallal történő műtéti úton történő arcfelvarrást jelenti, a kis, pár perces, inkább beavatkozásnak, mint műtétnek tekinthető Botox kezelés, ráncfeltöltések vagy az arcbőr különböző peeljei mellett.

A fonallal történő arcfelvarrás azokkal a szálakkal kezdődött, amelyek vagy fizikai úton (kis horgok állnak ki a szál oldalából) vagy kémiai úton (arany) hatottak. Az újabb fonal generáció abban haladja meg ezeket a szál beültetéseket, hogy a fonalakat már fixáljuk valamelyik erős szövethez, a csonthártyához vagy az izmos SMAS réteghez. Így a hatás jóval tartósabb lesz. Ezzel a beavatkozással valamivel invazívabbak vagyunk, de koránt sem annyira, mint a hagyományos arcplasztikák során. Minden műtét és beavatkozás értelmét a megfelelő indikáció felállítása teszi véglegessé. Az új fonal módszerek nem a korábbi, nagy arcplasztikákat váltják fel, hanem a korábban „feleslegesen”, túl korán végzett arcplasztikák helyett adnak egy új lehetőséget azok számára, akik a kezdeti, korán induló öregedési folyamatot még csírájában akarják elfojtani, és ezzel időt nyerni az esetleges későbbi arcplasztika elvégzéséhez. Tehát inkább fiatalabbaknak ajánlott (35-50 éves korosztály), akiknél felesleges a „nagy” műtét elvégzése, de már megjelent arcukon, nyakukon a gravitáció kevésbé előnyös oldala, és nyitottak egy kisebb, de hatékony beavatkozásra. A fonallal történő arcfelvarrások mellett előszeretettel használunk kiegészítő, kisebb beavatkozásokat is, mert a plasztikai sebészetben 1 + 1 az nem 2, hanem legalább 3.

Az arcfiatalítás során használt mindenfajta fonaltechnikát végezzük a Mediburg Klinikán, amely az Akadémia Aesthetica házában, a Kelenhegyi Orvosi Központban, a Gellérthegyen található.

Mediburg Klinika
Tel.: (1) 202 1178
info@mediburg.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top