Csajok Magazin

Fogyjunk okosan, és ne kételkedjünk a vonzerőnkben!

A túlzásba vitt fogyókúra és edzés nem mindig hozza a kívánt eredményt. A Zone Clubon júniusban számos olyan műsor látható, amely segít abban, hogy szexisek de egészségesek legyünk, hogy legjobb formánkat hozzuk anélkül, hogy elveszítenénk természetes szépségünket.

Bizonyára sokan látták a  Super Size Me című filmet, amelyben Morgan Spurlock vállalta, hogy egy ideig csak gyorséttermi ételeket eszik, hogy bebizonyítsa, mennyire egészségtelen ezeknek az ételeknek a folyamatos fogyasztása. A Zone Club Kórós soványságcímű sokkoló dokumentumfilmjében viszont ennek épp az ellenkezőjére történik: egy angol műsorvezető, Louise Redknapp kipróbálja az Egyesült Államokban terjedő, ún. zéró diétát. A műsorban láthatjuk, hogy ez az eredetileg is karcsú hölgy hogyan küzd a kilók leadásáért, olyan módszereket követve, amilyeneket például Lindsay Lohan, Nicole Richie vagy Victoria Beckham alkalmaztak. A nullás méret elérése, amely Magyarországon az XXS-es méretnek felel meg, manapság sok hollywoodi nő célja. A legfrissebb beszámolók szerint, az új diéta-őrület már odáig fajult, hogy sokan olyan tablettákat szednek, amiket az orvosok hiperaktív gyermekeknek írnak fel, mert a gyógyszer mellékhatása többek közt a gyors súlycsökkenés.

Ez a dokumentumfilm igyekszik feltárni a radikális fogyás igazi veszélyeit.

Louise-nak személyre szabott diéta és edzésprogram segít abban, hogy egy hónap alatt belefogyjon az XXS-es méretű ruhákba. Ez idő alatt, a diéta és a testedzés mellett folyamatosan olyan orvos és pszichiáter felügyelete alatt áll, akik a zéró diéta specialistái, és felmérik a végbemenő testi és lelki változásokat, illetve a drasztikus fogyókúra okozta károkat a szervezetben. Szenvedéllyé válhat a fogyókúrázás is? Láthatjuk, hogyan válik Louise napról napra kimerültebbé és ingerlékenyebbé, hogyan próbál legyengülve helytállni a munkájában, ezenkívül ellenállni a kísértésnek, amikor fiának és férjének laktató ételeket készít, miközben ő csak néhány  zöldséget ehet. A zéró diéta először a modellek közt lett divatos, majd a híres színészek és színésznők is alkalmazni kezdték. Erre hamar felfigyelt a média, rengeteg cikket írtak a jelenségről, de azt senki sem hangsúlyozta eléggé, hogy ez fizikailag és lelkileg is mennyire megviseli a szervezetet.

A Hírességek: méreten alul című műsor hollywoodi sztárok mániákus fogyókúráit elemzi, modellek mondják el érveiket és ellenérveiket a diétával és a végtelen karcsúsággal kapcsoltan, illetve stylistok és étkezési zavarokra specializálódott orvosok véleményét is hallhatjuk, ezenkívül tájékozódhatunk a testtömeg index (BMI) fontosságáról. Paris Hilton és húga Nicky egyaránt a fogyókúra megszállottjai. Paris nemrég vallotta be Larry King műsorában, hogy klinikai felhasználásra készült idegrendszerre ható gyógyszereket szed, amelyek egyik mellékhatása az étvágytalanság – a másik viszont az álmatlanság. Húgával együtt emellett a tisztítókúra híve, gyakran tartanak „limonádé-diétát: a juharszirup, citromlé és a csípős cayenne bors elegyét felöntik vízzel és napokig csak ezen élnek.

Geri Halliwell a Spice Girls-ből való kiválása után drasztikus diétába és testedzésbe kezdett. Naponta 5-6 órákat edzett, aminek eredménye hamarosan meg is mutatkozott izmos és sovány alakján, ugyanakkor nagyon kimerítette a szervezetét. Hogy ezt ellensúlyozza, intravénásan vitamininjekciókat adott be magának. Ez azonban nagyon veszélyes módszer, hiszen vese- és májelégtelenséget okozhat.

Victoria Beckham, a másik Spice Girls lány annak idején nőies idomaival hívta fel magára David Beckham figyelmét.  Aztán eltelt néhány év, és az azóta megszületett három gyermeke ellenére – a 168 centis Victoria 43 kilóra fogyott.  Mellei ugyan a plasztikai műtétnek köszönhetően ismét teltek, de csípő és derék mérete egy 10 éves gyermekének felel meg. Férje nemrégiben kiadott önéletrajzi könyvében azt írta, hogy nem örül annak, hogy felesége ilyen sovány.

Nicole Richie sokáig azt állította, hogy csak a stressz és a túlhajtottság miatt fogy. Aztán egy napon összeesett a Simple Life című valóság-show forgatásán; a jelenlevő orvos azt mondta, a 45 kilós lány a kalóriahiány miatt legyengült és vészesen ki volt száradva. Egy amerikai céget, amely duci kisgyermekek számára szervez fogyókúrás táborokat, azonban ez sem riasztotta el attól, hogy Nicole-t kérjék fel, hogy az összegyűlt gyerekeknek fogyókúrás tanácsokat adjon.  Amikor a színésznő teherbe esett Joel Madden zenésztől, barátai azt remélték, felhagy az éhezéssel. Januárban megszülette a lányuk, ám Nicole egy hónappal később szinte soványabb volt, mint terhessége előtt.

Lindsay Lohan szintén igen vad megoldásokat alkalmaz, hogy ne hízzon: alkohollal, kokainnal és cigarettával igyekszik elütni az éhségét – ez azonban nem csak a beteges súlyvesztést okozott nála, de nemrégiben le is tartoztatták ittas vezetésért, majd drogelvonóra küldték. A testsúllyal kapcsolatos problémák azonban nem csak a modellek és hollywoodi sztárok jellemezője. A királyi famíliákban is volt és van is példa étkezési zavarra: Erzsébet királynőről, azaz Sissy-ről naplójából és korabeli beszámolókból tudjuk, hogy egészségtelenül sokat fogalakozott az alakjával, és alig volt hajlandó enni. A néhai walesi hercegnő, Diana bulímiás volt, míg Victoria svéd trónörökösnőt anorexiával kezelték több éven keresztül.

A Zone Club azonban nem csak az elrettentő esetekről számol de, de tanácsot ad a tekintetben is, hogy hogyan lehet okosan fogyni.  A Fogyókúra másképpen sorozat az elmúlt hónapokban igen népszerűvé vált, most megérkeztek az új részei is: hat atléta hölgy arra vállalkozott, hogy szigorú felügyelet mellett, dietetikusok és edzők segítségével megmutassa, hogyan lehet néhány kilótól egészséges módon megszabadulni, ugyanakkor azt is, hogy melyek azok a módszerek, amelyek csak kárt okoznak. És hogy nem kell elkeseredni akkor sem, ha az ember lányának esetleg mégsem sikerül negyvenkilósra fogynia – erről szól a Teltkarcsú szépségek című műsor. Ennek keretében betekintést nyerhetünk az Egyesült Államok egyik legizgalmasabb szépségversenyének, a Miss F.A..T-nek a kulisszatitkaiba. Végre egy ”megmérettetés”, ahol nem a kiálló bordák és lapos hasak a menők, hanem a telt idomok, az összhatás és a harmónia!

Persze önmagunk elfogadása nem megy mindig könnyek, de ebben segíthetnek a Nézzünk ki jól meztelenül! sorozat új epizódjai. Korábban már láthatták a nézők, hogy a műsor szakértői – pszichológusok, divattanácsadók, edzők, stb – hogyan tanítják meg a brit hölgyeket a magabiztos fellépésre. Most az amerikai nőket „veszik kezelésbe”, külső és belső átalakításnak vetik őket alá, anélkül hogy bármi drasztikusabb – például plasztikai – beavatkozást végeznének rajtuk. Munkájuk mindig eredményes: a hölgyek megtudják, hogy hogyan hozhatják ki a legtöbbet az adottságaikból, és eközben megtanulják szeretni is önmagukat.

Kóros soványság (The Truth about Size Zero): június 27-én 21:00 órakor

 Hírességek: méreten alul (Extreme: Celebrity Size 00): júniusban szerdán és csütörtökönként 16:00 és 21:00 órakor

Fogyókúra másképpen – laborkísérlet (Diet Doctors: Lab Rats): június 3-tól keddenként 16:00 és 19:00 órakor

Teltkarcsú szépségek (Mo’Nique’s F.A.T- Chance) Június 20-án 20:30

Nézzünk ki jól meztelenül! ( How to Look Good Naked-US): június 16-tól hétfőnként 14:00 órakor, ismétlés 21:00 órakor (dupla részek)

 

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top