Csajok Magazin

Fogfehérítés a 21. században

Az elszíneződött fogak eredeti színének helyreállítása, az eredetinél is világosabb árnyalat elérése már karnyújtásra van Öntől is.

A fogak színét, – az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele.
A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul. A fehér fogsor iránti növekvő igény érthető, azonban ismernünk kell a helyes mértéket. Míg bizonyos kultúrákban, pl. az USA-ban elfogadottak a csempéhez hasonló fehérségű fogak, addig az európai ember a természetes, vagy annak látszó fogakat könnyebben elfogadja. A fogorvosok általában az életkor, nem, haj és bőrszín, valamint egyéb körülmények pl. dohányzás- figyelembevételével a lehető legvilágosabb színt ajánlják, így gyakran lebeszéljük vendégeinket a természetellenesen fehér fogakról.
A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő olyan gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként mindenképpen helyes szájhigiénikushoz fordulni fogkő eltávolításért és polírozásért. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink.
A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, a Villányi Dent Fogászati Központban, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. A különböző készítmények hatékonyságát a hidrogén-peroxid töménysége(35-15%), a behatási idő és a hőmérséklet egyaránt befolyásolja. Eredményesség szempontjából nincs lényeges különbség az eljárások között.
Rendelőnkben 3 fogfehérítési rendszert alkalmazunk, melyekkel nagy valószínűséggel kielégíthetjük az Ön speciális igényeit is. Részletekről a www.villanyident.hu oldalon tájékozódhat.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top